Bine ai venit sau revenit pe IndemnulInimii, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista Ingrediente:

1 dovlecel tânăr mai mare – aproximativ 440 g
3 linguri plate de făină de grâu sau amidon
5 linguri de pesmet – poate fi fara gluten
2 ouă medii
6 linguri de ulei de prajit
condimente: o linguriță de sare, o jumătate de linguriță plată de piper și boia dulce

Cum se prepara:

Un dovlecel tânăr, dar mare, trebuie spălat bine sub jet de apă rece și apoi uscat. Eu am folosit dovlecel verde, pentru ca de obicei are pielea mai moale decat cea galbena, dar poti merge si pe acesta din urma. Indepartati ambele capete și tăiați dovlecelul în felii de aproximativ 7 mm grosime. Încercați să nu le tăiați mai groase de 1 cm.

Frecați fiecare felie cu sare. Pentru a presara cele 24 de felii, am folosit o lingurita de sare, pe care am inclus-o in ingrediente. Puneți feliile feliate pe o farfurie și lăsați deoparte 20 de minute. În acest timp, dovlecelul va lasa multă apă.

Așezați fiecare felie pe o bucată de prosop de hârtie. Il intoarcem pe ambele părți, astfel încât prosopul să absoarbă umezeala de pe suprafața dovleceilor dupa care presărați ușor feliile de dovlecel cu un praf de piper și boia dulce (pe ambele părți). Puteti folosi arice condiment doriti, dupa gustul fiecaruia.

Pregătește-te trei boluri. Puneți 3 linguri plate de făină de grâu într-una. Pune două ouă în al doilea bol.Zbate-le bine de tot. Pune 5 linguri de pesmet în al treilea bol. Poate fi pesmet de grâu sau fără gluten.

Mai întâi, ungeți feliile de dovlecel cu făină (un strat subțire). Apoi treceti-le prin castronul cu ouă batute și la final dati fiecare bucată prin pesmet. Asezati feliile de dovlecel pregatite pentru prajit una langa alta. Recomand să folosiți o furculiță sau un clește pentru a rula feliile, pentru că faina nu se lipește de ele atât de mult cât se lipește de degete 🙂

Pregătește-ți o tigaie mare cu fund gros. Adaugati 4 linguri de ulei de prajit (sau mai mult) si dati focul la mediu. Puneți feliile de dovlecel pane in uleiul incins . Cand se rumenesc le intoarcem pe partea opusa. La mine a durat aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Timpul de prajire depinde de tigaie, de puterea focului și de grosimea feliilor. În acest fel, prăjiți toate feliile de dovlecel.