10 Alimente Asociate cu Cancerul pe Care Ar Trebui să Evitați Complet

Alimentație și Prevenire

Așadar, să discutăm despre câteva schimbări pe care le puteți face în dieta zilnică pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate și pentru a cunoaște, de asemenea, unele alimente considerate potențial cancerigene pe care ar fi bine să le evitați. Acesta este un pas important pentru prevenirea cancerului.

1. Cutiile cu BPA

BPA este un compus chimic regăsit în plasticurile dure și rășini, utilizat pentru căptușirea cutiilor metalice. Studiile de laborator pe celule și animale au legat BPA-ul de cancer, infertilitate, diabet și obezitate. Dacă o conservă nu este etichetată ca fiind fără BPA, probabil conține bisfenol-A (BPA). Acesta poate fi găsit și în numeroase produse din plastic și compozite dentare.

2. Produse Alimentare Tratamente și Afumate

Nitrații și nitriții sunt folosiți ca conservanți pentru a preveni alterarea alimentelor și pentru a le colora. Când sunt gătite, aceste substanțe se transformă în compuși N-nitroso, asociați cu un risc crescut de cancer. Carnea procesată, cum ar fi bacon, cârnați, hotdogi, salam și prosciutto sunt exemple de alimente de evitat.

3. Peștele Crescut în Ferme

Conform Food and Water Watch, peștele crescut în ferme conține niveluri mai ridicate de poluanți chimici decât peștele sălbatic, inclusiv PCB-uri, un cunoscut cancerigen. Din cauza aglomerării în ferme, peștii sunt mai susceptibili la boli și au nevoie de antibiotice, iar problema paraziților, precum păduchii de mare, necesită utilizarea pesticidelor.

4. Carnea Grătarită

Hidrocarburile aromatice policiclice sau PAH sunt produse prin anumite tipuri de arderi, precum arderea cărbunelui sau lemnului. O problemă suplimentară apare când grăsimea din carne se scurge pe foc, creând flăcări și fum, permițând ca PAH-urile să se fixeze pe alimentele gatite, crescând riscul de expunere la substanțe cancerigene.

5. Uleiurile Hidrogenate

Uleiurile hidrogenate, sau grăsimile trans, sunt produse create artificial. Aceste uleiuri au o structură chimică modificată pentru a preveni râncezirea și a extinde durata lor de viață pe raft.

Harvard School of Public Health subliniază că grăsimile trans promovează activitatea excesivă a sistemului imunitar și inflamațiile, fiind legate de boli cardiace, accidente vasculare cerebrale și diabet, printre alte afecțiuni cronice. În plus, pe lângă extragerea chimică din sursa lor, substanțele chimice sunt utilizate pentru a masca mirosul și a schimba gustul uleiului.

6. Popcorn la Microunde

Pungile de popcorn la microunde sunt căptușite cu perfluroalchili, acid perfluorooctanoic (PFOA) și perfluorooctan sulfonat (PFOS) pentru a împiedica uleiul să treacă prin ambalaj. Când sunt încălzite, aceste chimicale se infiltrează în popcorn și, odată ingerate, devin contaminanți în sânge.

PFOA a fost asociat cu tumorile în organele animale (ficat, pancreas, testicule și glande mamare la șobolani), și cu creșteri ale cancerului de prostată la lucrătorii din uzinele PFOA.

7. Culturi Convenționale

Culturile convenționale sunt crescute folosind pesticide, erbicide și semințe OMG; pesticidele, în special, au fost asociate cu un risc crescut de cancer. Pentru a afla mai multe despre pericolele consumului de alimente crescute convențional, citiți „Shopper’s Guide to Pesticides in Produce” al EWG.

8. Alimente Procesate

Carnea procesată tinde să fie bogată în nitriți și nitrați, conservanți care, în cantități mari, pot crește riscul de cancer gastric și alte tipuri de cancer. Alimentele procesate conțin adesea făină albă, zaharuri, uleiuri, coloranți, arome, și alte ingrediente nesănătoase.

9. Zaharuri Rafinate

Cercetările au legat consumul de zahăr de numeroase probleme, precum niveluri nesănătoase ale grăsimilor din sânge, niveluri scăzute de HDL, risc crescut pentru boli cardiace, trigliceride din sânge mai mari, obezitate, imunodepresie, artrită și multe alte probleme. Celulele canceroase prosperă, de asemenea, pe zahăr.

10. Băuturi Carbogazoase/Băuturi pentru Sportivi

Băuturile carbogazoase și băuturile pentru sportivi au un aport redus sau inexistent de valoare nutritivă. Aceste băuturi conțin sirop de porumb cu fructoză ridicată, zahăr, coloranți, ulei vegetal bromat (un agent ignifugant) și aspartam, care a fost legat de sporirea riscului de cancer.

Este important să fim conștienți de alimentele pe care le consumăm și să facem alegeri conștiente pentru a sprijini un stil de viață sănătos. Încurajăm cititorii să împărtășească gândurile și comentariile lor cu privire la aceste informații. Ce părere aveți despre alimentele menționate în articol? Așteptăm cu interes să auzim opiniile voastre!