Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

O dietă nesănătoasă și un stil de viață stresant sunt rele în sine, dar asta nu este tot. Aproape întotdeauna duc la atacuri de cord. În ultimii doi ani, acestea au devenit motivul numărul unu al morții în întreaga lume.


Protejați-vă inima trăind un stil de viață mai sănătos – mâncați fructe și legume, dormiți 8 ore în fiecare noapte și reduceți cantitatea de stres. De asemenea, fii atent la semnalele pe care ti le da corpul tau.

De obicei, cu o lună înainte de un atac de cord, veți începe să prezentați simptome de insuficiență cardiacă:

1.Dificultăți de respirație
Inima ta nu va putea trece sângele și oxigenul de care au nevoie plămânii și vei simți că ți-ai lipsit respirația. Dacă se întâmplă acest lucru, contactați imediat medicul dumneavoastră.

2.Simptomele racelii si gripei
S-ar putea să vă facă să credeți că aveți o gripă, dar dacă aveți oricare dintre aceste simptome cu ea, acest lucru ar putea fi grav.

3.Presiunea toracică
Acesta ar putea fi cel mai clar semn că vei avea un atac de cord în curând. Contactați un medic dacă aveți dureri în piept sau presiune.

4.Slăbiciune
Așa cum plămânii nu primesc sângele și oxigenul de care au nevoie atunci când inima este săptămânală, la fel și mușchii. Prin urmare, dacă vă confruntați cu oboseală și slăbiciune constantă, consultați-vă medicul.

5.Transpirații reci și amețeli
Circulația deficitară perturbă fluxul sanguin adecvat către creier, ceea ce este crucial pentru buna funcționare a creierului.

6.Somnolență
Dacă încă te simți somnoros și obosit după ce te-ai odihnit suficient și acesta este un lucru în curs de desfășurare, acesta ar putea fi din cauză că nu este pompat suficient sânge în inimă.


Prevenirea atacurilor de cord este foarte importantă; observarea și tratarea în timp util a simptomelor menționate mai sus, va reduce semnificativ șansele de atac de cord.