Sfatul vânzătorului de legume: dacă depozitezi legumele astfel, vor rămâne proaspete de două ori mai mult timp


Consumul de legume și fructe este foarte recomandat, deoarece nu doar că sunt sănătoase, dar sunt și gustoase. Legumele de calitate și proaspete conferă savoare mâncărurilor. Singura problemă majoră cu ele este că se strică sau se ofilesc relativ repede.

Este sezonul legumelor, grădinile sunt pline de legume și fructe, de aceea este foarte important să păstrăm ceea ce nu consumăm, astfel încât să fie disponibil mai târziu, când nu mai este sezonul lor.

Depozitarea legumelor în afara frigiderului

Primul și cel mai important lucru este să depozităm întotdeauna legume intacte și sănătoase. Dacă este posibil, inspectează-le frecvent și, dacă una dintre ele începe să se strice, îndepărteaz-o imediat, arunc-o sau folosește-o dacă mai este posibil.

Cei care doresc să păstreze cartofii cât mai mult timp trebuie să îndepărteze germenii de pe ei aproximativ la fiecare două săptămâni, astfel vor rămâne proaspeți mai mult timp.

Legumele destinate depozitării trebuie culese înainte de apariția înghețului și, de preferință, în perioade fără precipitații. Este important să fie depozitate uscate pentru a preveni deteriorarea rapidă.

Depozitarea legumelor în frigider

Șervețele de hârtie de bucătărie
Toată lumea folosește șervețele de hârtie cu o bună capacitate de absorbție în bucătărie. La fel cum sunt utile la curățenie, sunt de mare ajutor și la depozitarea legumelor.

Căptușește compartimentul pentru legume din frigider cu șervețele de hârtie pentru a preveni umezeala și astfel legumele nu se vor strica dacă unele dintre ele eliberează puțină zeamă. Asigură-te că schimbi șervețelele de hârtie la fiecare 2-3 zile pentru a menține legumele uscate.

Lavetă de bucătărie

În locul șervețelelor de hârtie, poți folosi lavete de bucătărie. Aceasta este o soluție mult mai prietenoasă cu mediul și poate fi utilizată în două moduri.

O opțiune este să căptușești compartimentul, la fel ca în cazul șervețelelor de hârtie, dar există legume la care se aplică exact invers. De exemplu, dacă învelești sparanghelul într-o lavetă umedă și îl pui în frigider, acesta va rămâne crocant cu 2-3 zile mai mult.

Înmuiarea în apă

Deși această metodă nu este potrivită pentru toate legumele, pentru unele merită să fie încercată dacă dorești legume crocante pentru mai mult timp. Pune morcovii curățați sau ridichile curățate în frigider într-un recipient cu apă suficientă cât să le acopere, astfel încât să nu se înmoaie. Folosește un vas cu capac etanș.

Cum să depozităm corect alimentele?

Avocado, kiwi și roșiile produc etilenă, la fel ca bananele. Din acest motiv, ar trebui să le păstrăm departe de celelalte legume sensibile la etilenă, cum ar fi broccoli, morcovii sau salata.

Merită să depozitezi cartofii împreună cu merele, deoarece astfel vor rămâne proaspeți mai mult timp.

Carnea, legumele și fructele trebuie păstrate întotdeauna în diferite compartimente ale frigiderului.

Ambalarea în frigider

Este recomandat să depozitezi ierburile proaspete și legumele pentru salată în pungi sigilate, iar țelina în folie de aluminiu, pentru a preveni ofilirea.

Morcovii, salata și broccoli ar trebui păstrate în pungi separate în frigider și trebuie să fie uscate.

Când să le spălăm?

Fructele și legumele trebuie spălate doar înainte de consum sau preparare. De asemenea, este recomandat să le tai doar în acel moment. Dacă totuși trebuie să le tai înainte, stropește-le cu puțin suc de lămâie pentru a preveni oxidarea, astfel evitându-se înnegrirea fructelor, cum ar fi merele, perele sau avocado.