Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Sfânta Parascheva este o sfântă venerată în mod special de creștinii ortodocși și este pomenită anual la data de 14 octombrie. În perioada 8-15 octombrie, credincioșii merg în pelerinaj la Iași pentru a se închina moaștelor acestei sfinte și pentru a cere ajutorul ei. Doresc să vă povestesc astăzi despre viața și minunile Sfintei Parascheva, o viață plină de credință, sacrificiu și har.

Sfânta Parascheva s-a născut în satul Epivato, aproape de Constantinopol, în secolul al XI-lea. A avut norocul de a face parte dintr-o familie închinată lui Dumnezeu și de a crește într-un mediu plin de dragoste și credință. De mică, a simțit chemarea Domnului în biserica din sat și a hotărât să-și dedice viața Lui.

Părinții ei au căutat-o în zadar în timp ce ea călătorea și-și urma chemarea divină. S-a stabilit într-o mănăstire de lângă Râul Iordan și a petrecut mulți ani în rugăciune și post, în deșertul din Iordania. Aici, Sfânta Parascheva și-a găsit adevărata chemare și a căutat să se apropie cât mai mult de Dumnezeu.

,,Să lași pustia și la moșia ta să te întorci, că acolo ți se cade să lași trupul pământului și să treci din aceasta lume către Dumnezeu, pe Care L-ai iubit”. Sfânta Parascheva a trăit timp de doi ani la Epivato, știind că va urma să treacă la cele veșnice.

După mulți ani petrecuți în deșert, un înger i-a poruncit să se întoarcă în patria ei, Epivato. Sfânta Parascheva a ascultat porunca îngerului și s-a întors acasă. A trăit timp de doi ani în Epivato, știind că a sosit momentul să treacă la cele veșnice.

La vârsta de 27 de ani, Sfânta Parascheva a plecat din această lume, dar puterea ei divină nu a fost uitată. Trupul sfintei a fost înmormântat lângă mare, însă nimeni nu știa cine era aceasta cu adevărat. Cu toate acestea, moaștele Sfintei Parascheva au fost protejate de puterea mării, iar locul de înmormântare a devenit un loc de adunare și de vindecare pentru credincioși.

Viața Sfintei Parascheva și minunile săvârșite prin intermediul moaștelor sale au rămas în adâncurile timpului și au inspirat mulți oameni de-a lungul secolelor. Chiar și astăzi, aceste minuni continuă să aibă loc în moduri remarcabile și uimitoare.

Sunt nenumărate povești de vindecări miraculoase și ajutor neașteptat primit de la Sfânta Parascheva. De exemplu, povestea unei mame care s-a rugat la sfântă pentru recuperarea fiului ei în urma unei fracturi de craniu este cu adevărat impresionantă. După o săptămână de rugăciune, copilul a fost externat din spital, fără a avea nevoie de alte intervenții medicale. Doar odihnă și evitarea eforturilor fizice au fost recomandate pentru o perioadă de timp.

Un alt caz remarcabil este cel al unui băiat care și-a perforat timpanul în timpul unei partide de fotbal. În loc să îi spună părinților, băiatul s-a rugat la Sfânta Parascheva și a fost vindecat în mod miraculos. După șase zile, a mers la medicul ORL și a aflat că timpanul i s-a vindecat integral. A fost o minune de neînchipuit, care a uimit chiar și medicul.

Aceste povești miraculoase și multe altele arată puterea și iubirea divină a Sfintei Parascheva. Moaștele sale, aflate la Iași de 350 de ani, reprezintă un izvor nesecat de har și speranță pentru toți cei care le caută ajutorul. Credința în Sfânta Parascheva este puternică și vie, iar rugăciunile adresate ei sunt ascultate și răspunse.

În concluzie, viața și minunile Sfintei Cuvioase Parascheva continuă să inspire și să ofere speranță tuturor celor care se roagă cu credință. Ea este un exemplu de sacrificiu, credință și iubire necondiționată față de Dumnezeu. Sfânta Parascheva este un izvor de binecuvântare și vindecare pentru toți cei care îi cer ajutorul și i se încredințează în rugăciuni.