Doctorul Spellman a adoptat gemenii surorii sale și i-a crescut după ce aceasta a murit în timpul nașterii. Dar, cinci ani mai târziu, viața lui s-a dat peste cap când tatăl biologic al gemenilor a apărut pentru a revendica copiii.


„Respiră, respiră. Totul o să fie bine”, i-a spus Thomas cu tandrețe surorii sale, mărșăluind alături de ea în timp ce era transportată pe targă către sala de operații.


Fruntea lui Leah transpirată era strâmbată în timp ce încerca să respire adânc. „Ești… Ești cel mai bun frate mai mare pe care Dumnezeu mi l-ar fi putut da, Thomas”, a șoptit ea în timp ce intrau în sala de operații.


Leah a intrat în travaliu doar la 36 de săptămâni de sarcină, iar medicii au recomandat o cezariană. Dar imediat după ce a născut primul bebeluș, pulsul lui Leah a început să scadă, iar starea ei s-a înrăutățit…



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

„Leah, te rog rămâi cu mine! Asistenta, ce se întâmplă? Uită-te la mine, Leah! Uită-te la mine”, a strigat Thomas, cu palmele înfășurate în jurul mâinii sorei sale.


„Doctore Spellman, trebuie să părăsiți camera, vă rog”, a spus doctorul Nichols, conducându-l afară. Apoi ușile sălii de operații s-au închis cu zgomot.


Thomas s-a prăbușit pe una dintre scaunele din sala de așteptare, lacrimile neîncetându-i. Încă îi putea simți mirosul sorei sale pe palme. Și-a acoperit fața cu mâinile, sperând că totul se va rezolva în curând.
Dar atunci când vocea unui medic l-a scos din gânduri, a realizat că ceva nu era în regulă. „Doctore… ce… ce s-a întâmplat cu Leah?”, a întrebat el, sărind în picioare.


„Ne pare rău, Thomas”, a spus doctorul Nichols cu remușcare. „Am făcut tot ce ne-a stat în putere, dar nu am putut opri sângerarea. Copiii sunt în siguranță și au fost plasați în secția de terapie intensivă neonatală.”

Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

Thomas s-a așezat înapoi pe scaun, neputând să își înțeleagă moartea surorii. Leah era atât de entuziasmată să își țină în brațe micile îngerași, să-i liniștească și să le ofere tot ce e mai bun. Cum putea Dumnezeu să fie atât de crud și să o ia atât de devreme?


„Ce o să fac acum?”, a gândit Thomas dezamăgit, când o voce a răsunat în coridor. „Unde dracu e ea?! Credea că poate naște copiii și eu n-o să aflu?”


Răul lui Thomas nu cunoștea limite atunci când l-a văzut pe fostul prieten al surorii sale, Joe, pătrunzând în spital. „Unde e sora ta?”, a mârâit Joe.
Thomas l-a prins de guler pe bărbat și l-a lipit de perete. „Acum te interesează unde se află, nu-i așa? Unde ai fost când ea a petrecut o noapte pe străzi din cauza unui vierme ca tine? Și unde erai, Joe, când s-a prăbușit acum patru ore? Ea a murit! Sora mea… nici măcar nu a supraviețuit să-și vadă copiii!”



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

„Unde sunt copiii mei? Vreau să-i văd!” a strigat Joe, îndepărtând brațele lui Thomas.
„Nici nu îndrăzni să vorbești despre ei, Joe! Ieși din spitalul meu, sau chem securitatea!” l-a avertizat Thomas. „AFARĂ!”
„Plecam acum, dar o să-mi recuperez copiii, Thomas! Nu poți să mi-i iei!” a răspuns Joe în timp ce dispărea dinspre coridor.


În interesul celor trei nepoți ai săi, Thomas a decis că nu poate sta doar să jeli pierderea surorii sale. El era tot ce aveau nepoții săi și era hotărât să facă orice pentru a se asigura că copiii nu cresc sub îngrijirea tatălui lor alcoolic. Așa că Thomas a decis să adopte gemenii și a luptat pentru custodia lor în instanță.


„Asta e nedrept, onorata judecătoare!” a strigat Joe în boxa martorilor, vărsând lacrimi false. „Eu sunt tatăl copiilor. Cum aș putea să supraviețuiesc fără acele mici vieți? Ei sunt carnea și sângele lui Leah, ALE MELE, și sunt tot ce am acum!”



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

„Să clarific un lucru”, i-a spus judecătorul lui Joe. „Tu nu erai căsătorit cu mama copiilor, Leah, și nu ai susținut-o financiar în timpul sarcinii. Așa este?”
„Bine, nu ai chiar dreptate, Onorată”, a suspinat Joe, coborând capul. „Lucrez ca zugrav și accept mici comenzi. Nu am putut să o susțin financiar și de aceea nu ne-am căsătorit.”


„Vă rog să mă scuzați, Onorată, dar clientul meu are mesaje și înregistrări vocale de la sora sa în care aceasta afirmă clar că domnul Dawson bea mult”, a spus avocatul lui Thomas.

„Și ea a refuzat să se căsătorească cu el decât dacă intră într-un program de reabilitare.” Avocatul a prezentat dovezi în instanță, convingând judecătorul că Joe nu era în măsură să crească copiii, iar instanța a decis în favoarea lui Thomas.


Pe măsură ce Thomas ieșea din sala de judecată, se uita spre cerul luminos, amintindu-și de sora sa. „Ți-am promis că voi face tot ce îmi stă în puteri să te ajut. Sper că nu te-am dezamăgit, Leah”, a șoptit el cu ochii în lacrimi.



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

Chiar atunci, Joe a ieșit furios din sală și a apucat brațul lui Thomas. „Eu sunt tatăl adevărat al copiilor și voi lupta pentru ei, Thomas. Nu fi prea mândru că ai câștigat momentan.”


Thomas și-a smuls brațul din strânsoarea lui Joe și l-a privit în ochi. „Exact din acest motiv nu ești în stare să le devii tată, Joe! Nu ar trebui să lupti pentru copii, ci pentru binele copiilor!”


Când Thomas s-a întors acasă de la tribunal, mulțumit că copiii Leah erau în siguranță cu el, a văzut-o pe soția sa împachetându-și bagajele.
„Ce se întâmplă, Susannah?” a întrebat el, uimit. „Ce-i cu toate bagajele la această oră?”


„Îmi pare rău, Thomas”, a răspuns ea, oftând, în timp ce închidea ultima geantă. „Nu sunt sigură că vreau să am copii deloc, iar tu ai trei dintr-o dată. Ai câștigat procesul, nu-i așa? Ei bine, m-am gândit, dar nu cred că vreau să-mi petrec următorii ani din viață schimbând scutece. Nu am semnat pentru asta când m-am căsătorit cu tine, Thomas. Scuze.”



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

Și atunci Susannah a plecat. Thomas s-a uitat în jurul casei și încă nu-și putea crede că a rămas singur să aibă grijă de nepoții săi. A pus mâna pe o sticlă din suportul de vin în frustrare, dar exact când a aruncat dopul, privirea i-a fost atrasă de economizorul de ecran de pe telefon.
Cei trei mici nepoți îl așteptau. Nu putea să se scufunde doar în necazurile lui și să îi lase la destinul lor.


„Le-am promis lui Leah că le voi oferi o viață bună. Nu pot face asta!” A pus sticla de vin înapoi în suport și a plecat.


Timpul a trecut, iar gemenii, Jayden, Noah și Andy, au crescut în dragostea și grija lui Thomas. Fie că era vorba de schimbatul scutecelor pline cu dejectii sau de a-i încuraja să adoarmă cu vocea lui tragic inconjurata, Thomas a iubit fiecare moment petrecut cu nepoții săi.

Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

Dar această îngrijire și-a pus amprenta asupra sănătății fizice și mentale a lui Thomas, iar într-o zi, acesta s-a prăbușit la locul de muncă. A dat vina pe lipsa de somn și a plecat să-și ia nepoții de la grădiniță.


Dar când a ajuns acasă, imaginea bărbatului de vizavi i-a dat fiori. Joe statea acolo pe trotuar, în fața casei lui Thomas, după cinci ani lungi.
„Copiilor, intrați înăuntru. Voi veni și eu în curând, bine?” Thomas le-a zâmbit în timp ce copiii intrau.


Apoi s-a apropiat de Joe. „Ce naiba faci aici?!” a sâsâit. „Ne urmăreai de-a lungul acestor ani?”
„Sunt aici să-mi recuperez ceea ce mi se cuvine, Thomas. Sunt aici pentru copiii mei!” a mărturisit cu tupeu.


„Copiii tăi?” Thomas a izbucnit în râs. „Unde ai fost toți acești cinci ani când i-am crescut eu? Ei nu au fost niciodată ai tăi, Joe. I-ai lăsat în urmă încă dinainte să se nască, și acum te întorci să-i revendici? Ei nu mai sunt copiii tăi. Dispari!”



Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Unsplash

„Greșiți, Thomas”, a spus Joe cu încredere. „Am muncit din greu în acești cinci ani ca să fiu stabil financiar pentru a îngriji copiii mei. Ți-am spus că nu voi renunța, iar acum e timpul ca acești copii să se întoarcă acasă, la tatăl lor biologic!”


„Just într-adevăr?”, l-a provocat Thomas. „Pariez că mașina nouă pe care o conduci va convinge judecătorul să decidă altfel. Nu-ți pierde timpul!”


Thomas era sigur că Joe nu va putea să le ia copiii, dar câteva luni mai târziu, a primit o citație de la tribunal. Inima lui Thomas s-a scufundat când a citit-o, dar și-a adunat încă o dată curajul și s-a prezentat la tribunal.


În timpul audierii, avocatul lui Joe l-a chemat pe Thomas să depună mărturie. „Ni s-a atras atenția în ultima vreme că doctorul Spellman urmează un regim foarte specific de medicamente prescrise”, a spus avocatul lui Joe. „După consultarea unui specialist medical, am ajuns la concluzia că…”


„Oh obiecție, onorată!”, a strigat avocatul lui Thomas, sărind în picioare.
„O voi permite deoarece starea de sănătate a tutorelui afectează direct acest proces”, a spus judecătorul.

Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

„Mulțumesc, onorată”, a continuat avocatul lui Joe, întorcându-se spre Thomas. „Este adevărat, doctorule Spellman, că v-a fost diagnosticat un tumoră cerebrală și medicii nu vă pot garanta cât timp veți mai trăi? Și că această combinație particulară de medicamente este folosită pentru tratarea unei tumori cerebrale?”


Thomas și-a plecat capul și a spus: „Da.” Într-adevăr, fusese diagnosticat cu o tumoare cerebrală incurabilă cu luni în urmă și lua medicamente pentru a reduce dimensiunea și a preveni convulsiile.
După ce a ascultat ambii părți, judecătorul l-a privit pe Thomas cu o privire plină de compasiune și a dat sentința.


„Având în vedere noile circumstanțe, instanța consideră că ar fi mai bine ca copiii să fie în grija tatălui lor biologic. Dr. Spellman, îți doresc putere și sănătate, dar dacă îi iubești cu adevărat pe acești copii, trebuie să înțelegi că asta este cel mai bun lucru pentru ei. Prin urmare, acord custodia copiilor tatălui lor biologic. Aveți două săptămâni pentru a vă pregăti.”


Thomas a prevăzut toate acestea încă de când a primit citația, dar a vrut să lupte pentru nepoții săi și în numele promisiunii făcute lui Leah.

Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

În timp ce își împacheta bagajele nepoților săi, pregătit să le spună la revedere, inima lui Thomas părea goală, ca și cum acolo nu mai bătea un inima. Acești copii fuseseră rațiunea lui de a trăi.
„Unchiul Thomas, vrem să locuim cu tine! Te rog, unchiul Thomas”, au insistat copiii.


„Băieții”, a spus Thomas. „Dacă îl iubiți pe unchiul Thomas, știți că el nu ar alege niciodată ceva rău pentru voi. Vreau să fiți fericiți, iar Joe vă va face fericiți, băieți. Vă rog, luați-vă lucrurile și duceți-le în mașina lui acum.”


Pe măsură ce cei trei băieți își încărcau bagajele în mașina lui Joe, ei nu s-au mai uitat la el. De fapt, s-au întors și au alergat să-și îmbrățișeze piciorul doctorului Thomas.


„Te iubim, unchiul Thomas”, a spus Jayden plângând. „Eu… nu vreau să te părăsesc!”

Doar în scop ilustrativ. | Sursă: Pexels

„Noi, de asemenea, vrem să locuim cu tine!” au strigat Noah și Andy în cor.
„Hei, hei, băieți”, Thomas s-a aplecat să se uite la copii. „Nu am făcut o înțelegere solidă? Voi veni să vă văd în weekend-uri și vom fi buni cu tati Joe.”


Thomas i-a strâns pe băieți într-o îmbrățișare strânsă, înghițindu-și lacrimile. „Acum hai să mergem; Joe așteaptă”, a spus el, încercând să se îndepărteze, dar copiii s-au ținut și mai strâns.


Joe nu a iubit niciodată pe Thomas. De fapt, ar fi făcut orice pentru a-și avea copiii înapoi. Dar în acel moment, ceva în inima lui s-a schimbat. S-a uitat la Thomas și băieți și nu s-a putut opri să se alăture lor.


„Ai avut dreptate de la început, Thomas”, a spus el, îmbrățișându-i și scuturându-și capul. „Ar trebui să luptăm nu pentru copii, ci pentru binele copiilor.” După aceea, Joe l-a ajutat pe Thomas să care bagajele băieților înapoi în casă.