Matthew a cerut divorț de Anne când ea nu i-a putut dărui un fiu, dar totuși a rămas să locuiască în casa lor. Într-o zi, ea l-a întâlnit pe Harry, un fost prieten de școală, și a realizat cât de mult mai bine îi merge fără Matthew. După mulți ani, Anne se întâlnește accidental cu fostul soț și nu îl mai poate recunoaște.



„Oh, Doamne! Harry! Este atât de frumos să te văd!” exclamă Anne când dă peste fostul ei prieten de școală pe stradă. Ea își lăsase cele cinci fete în grija mamei sale, o pauză rară pentru ea, și a vrut să bea o cafea pe străzile din Seattle.


„Anne, este minunat să te văd și pe tine! Hei, ai vrea să bem o cafea și să ne punem la curent?” răspunde Harry, iar ea aprobă imediat. Au intrat în cafenea și au povestit până când Harry a întrebat despre familia ei.
„Oh… este de fapt un subiect dificil,” începe ea.


„Ei bine, să crești cinci copii nu este ușor pentru nimeni,” comentează Harry, cunoscând câteva lucruri despre ea de pe rețelele sociale.
„Da, sigur. Este greu. Dar este mai mult decât atât,” continuă Anne. „Matthew s-a schimbat după nașterea gemenelelor noastre. Au nouă ani și abia îi vorbesc tatălui lor. Cred că îi e frică de el.”


„Nu înțeleg,” spune Harry.


„Matthew voia un băiat, și speram și noi, dar am avut două fete frumoase în schimb. De aceea am rămas însărcinată din nou și din nou, dar am continuat să avem fete. După ce a venit pe lume a cincea fiică, Matthew s-a schimbat. A cerut divorț, și nu știu ce o să fac,” Anne îi explică despre soțul ei, mâna ștergându-i transpirația de pe frunte.



Anne rămâne cu ochii holbați. Nu se aștepta la o astfel de ofertă din partea lui Harry, mai ales că se reîntâlniseră abia după mulți ani. Dar știa încă din școală că el era îndrăgostit lulea de ea. Totuși, acea ofertă era prea generoasă și amabilă. Nu o putea accepta. Schimbă subiectul, și au vorbit despre viața de succes a lui Harry.


Între timp, lucrurile de acasă au devenit și mai rele în următoarele săptămâni. Se divorțau, dar Matthew încă locuia cu ea, dându-se de gol că este singur, petrecând, făcând gălăgie în ore ciudate, trezindu-le pe fete și fiind o amenințare pentru ele.


Anne vorbea cu Harry tot timpul, iar oferta lui încă era valabilă. Dar când Matthew a decis să aducă o fată acasă în casa lor conjugală, Anne a fost gata. L-a sunat pe Harry, și-a făcut bagajele și a părăsit casa cu toate fetele.


Divorțul lor s-a complicat atunci când ea l-a dus pe Matthew în instanță pentru a recupera casa lor mare. Cu toate că ea locuia în casa lui Harry, fostul soț nu merita să păstreze casa mare. Judecătorul i-a acordat fiecare cerere în baza vieții sale groaznice și i-a acordat custodia exclusivă fără să pună întrebări.


În cele din urmă, ea și Harry s-au îndrăgostit și el a cumpărat o casă și mai mare pentru familia lor. Când ea și fetele s-au mutat cu el, a scos casa ei la închiriere și a încetat să mai gândească la Matthew timp de mulți ani.


Un an după căsătorie, Anne a născut un fiu, Alan, care era cel mai frumos băiat din lume, și avea cinci surori mai mari care îl adorau în fiecare moment. Anne nu putea fi mai fericită.



Au trecut mai mulți ani și într-o zi, ea l-a luat pe Alan din grădiniță și a decis să meargă la mall să îi cumpere pantofi noi. Fetele erau ocupate cu activitățile extrașcolare, așa că era doar mama și fiul.


Anne nu și-a imaginat niciodată că îl va întâlni pe Matthew acolo. El lucra în prăvălia de covrigi, împărțind mostre gratuite în mall, și Alan a alergat la el sa îi ceară ceva.


„Alan, nu fugi de mine așa,” îi spune ea înainte să prindă un glimpse a ochilor uimiți ai lui Matthew.

„Lucrez aici,” spune el și se uită la băiatul pe care ea îl ține de mână și care ronțăie un covrig. „Acesta este fiul tău?”

„Da, acesta este Alan,” îi răspunde Anne, simțind un mândrie intensă că are un fiu care nu îi aparține lui Matthew. „El este copilul lui Harry.”


„Oh, încântat să te cunosc, Alan,” spune Matthew, uitându-se în jos și dându-i băiatului o privire ciudată. Desigur, nu era vina lui Anne că a născut fete. Spermatozoidul determină genul, și toată lumea știe asta. Dar Matthew a decis să o acuze pe ea ani de zile și să renunțe la căsnicia lor pentru că vrea un băiat, ca și cum genul ar fi important.


Noroc că fetele acum aveau un adevărat tată, datorită lui Harry, care le iubea foarte mult încă de la primul moment în care s-au întâlnit. Nu îl mai aveau nevoie pe Matthew, iar Anne nu a mai trebuit să-l vadă.


„Ascultă, Anne. Nu am vrut să întreb asta acum. Voiam să te invit la o cafea sau ceva. Dar sunt disperat. Am pierdut totul din cauza stilului meu de viață, și mă întrebam dacă am putea vinde vechea noastră casă,” l-a întrebat Matthew, cu capul plecat de rușine.


„Oh… ei bine, în prezent ea este închiriată. Dar o să mă gândesc,” spune Anne. „Acum trebuie să plecăm. O să te sun în legătură cu casa.”

Își strânge strâns mâna lui Alan și se îndepărtează de bărbatul care nu știa ceea ce a pierdut. Dar ea avea să fie persoana mai înțeleaptă. A vândut casa și i-a dat jumătate din valoarea ei, deși legal ar fi putut să o păstreze în întregime. Ceva în ea i-a spus să facă lucrul corect.


În cele din urmă, Matthew a cerut să îi vadă pe fete, dar niciuna dintre ele nu a dorit asta. Gemenii erau adolescenți care îl urau, și ceilalți au urmat pașii surorilor lor mai mari. Matthew a încetat să îi mai întrebe despre ele și a încetat să mai sune după un timp. Nu l-au mai văzut niciodată. El nu mai era familie.


Ce putem învăța din această poveste?
Distribuie această poveste prietenilor tăi. S-ar putea sa le lumineze ziua și să îi inspire.


Această poveste este inspirată de povestea cititorilor noștri și este scrisă de un autor profesionist. Orice asemănare cu nume sau locații reale este în totalitate coincidență. Toate imaginile sunt doar în scop ilustrativ.