Într-o frumoasă zi, trăia o femeie tânără și avută pe nume Danielle Grobber. Era frumoasă, talentată și mereu obținea ceea ce dorea. Danielle, sau Danie cum îi spuneau prietenii, era răsfățată și era obișnuită să-și ducă planurile până la capăt. Dar puțin știa ea că acțiunile ei aveau să ia o întorsătură pe care nu o să o uite niciodată.

Danielle era pe cale să plece într-o vacanță de vis în Caraibe cu tatăl ei. Înainte să plece, a convins-o pe tatăl ei să o ia la cumpărături. În timp ce făceau cumpărături, tatăl lui Danielle a fost nevoit să rezolve niște probleme urgente, astfel că ea a rămas să se plimbe puțin și să mănânce ceva.

A intrat într-un restaurant cunoscut de tip fast-food și și-a comandat o masă cu tot ce îi plăcea. După ce și-a terminat mâncarea, fără nicio grijă, Danielle a lăsat toate ambalajele și resturile pe bancă. Dar apoi, o voce o oprește în loc.

„Vă rog, doamnă!” a spus un paznic în uniformă. „Vă rog să ridicați gunoiul dumneavoastră și să-l aruncați în coș.”

Simțindu-se privilegiată, Danielle a răspuns arogant: „Eu nu fac curat! Alții fac curat pentru mine. Oameni ca tine, clasa servitorilor.”

Paznicul a încercat să-i explice importanța respectului față de ceilalți, dar Danielle l-a întrerupt și a micșorat poziția sa. Puțin știa ea că tatăl ei a auzit totul.

Tatăl ei, Jack Grobber, s-a apropiat de ea cu furie în ochi. A certat-o pe Danielle pentru umilirea paznicului, care fusese un angajat loial de peste 20 de ani. Danielle a încercat să se scuze, dar tatăl ei a văzut prin falsa sa sinceritate.

Realizând că fiica sa avea nevoie de o lecție despre respect și responsabilitate, Jack a avut o idee genială. I-a oferit paznicului, domnul Terence, o vacanță binemeritată în Bahamas, împreună cu soția sa. Dar era o condiție: Danielle trebuia să-i preia lui domnului Terence atribuțiile în timpul absenței sale.

Danielle a contestat și a refuzat să facă munca de paznic, dar tatăl ei a fost ferm. A făcut-o să înțeleagă că era timpul să înțeleagă valoarea muncii și efortul pe care oamenii îl depun pentru a câștiga în viață. Nemulțumită, Danielle a fost de acord să preia această responsabilitate.

Luni dimineața, Danielle a apărut îmbrăcată în uniforma de paznic, gata să curețe și să măture. Pe tot parcursul zilei, ea a experimentat în mod direct efortul fizic și munca grea depuse de paznici. La sfârșitul zilei, era epuizată, unghiile îi erau distruse și mâinile o dureau.

Când domnul Terence s-a întors din vacanță, el i-a raportat domnului Grobber că Danielle a făcut un lucru impecabil, lăsând curtea perfectă, fără urmă de gunoi. Experiența îi învățase lui Danielle să aprecieze munca grea a celorlalți și să trateze pe toată lumea cu respect.

Ce putem învăța din această poveste?

  • Tratează pe toată lumea cu respect dacă vrei să fii respectat.
  • Părinții uneori trebuie să le ofere copiilor lor lecții grele.
  • Împărtășește această poveste cu prietenii tăi. S-ar putea să le lumineze ziua și să îi inspire.

Această poveste este inspirată de experiența cititorilor noștri și este scrisă de un scriitor profesionist. Orice asemănare între nume sau locații este pur întâmplătoare. Toate imaginile sunt doar în scop ilustrativ.