Anne, o mamă însărcinată cu trei copii, a fost nevoită să vândă căruciorul pentru a-și hrăni cei trei copii după ce soțul ei a abandonat-o.
Anne a stat pe podeaua bucătăriei și a plâns. Era târziu în noapte, și era singurul moment când putea să-și arate durerea – când cei trei copii erau în sus, dormind.


Anne simțea cum bebelușul se mișca și și-a pus o mână tandră pe burtă. „Îmi pare rău,” a șoptit ea către copilul nenăscut. „Fac tot ce pot, dar nu este de ajuns…”


Doar acum două luni, Anne fusese o soție și mamă foarte fericită, care aștepta cu încredere nașterea celui de-al patrulea copil, și care era sigură de locul ei în lume și de iubirea soțului ei. Acea femeie dispăruse acum.
Anne stătea așteptând nașterea celui de-al patrulea copil când soțul ei a plecat. Sursa fotografiei: Unsplash


Derek venise acasă într-o noapte și i-a spus că pleacă, doar atât. „Dar de ce?”, a întrebat Anne. „Nu înțeleg, credeam că suntem fericiți!”
„TU erai fericită!”, a strigat Derek.

„TU, nu eu! Singurul lucru pe care-l făceai era să faci copii și să te agiți în jurul lor, acum vine unul în plus!”
„Dar VOIAI copii!”, a protestat Anne. „Erai fericit de fiecare dată când eram însărcinată…”


O familie se bazează pe înțelegere și respect reciproc.
„Fericit?”, a strigat Derek. „Fericit că îți dădeai toată dragostea și atenția copiilor? Pentru mine nu erai decât un cec de salariu! Ei bine, asta s-a TERMINAT!”


Deci, la trei luni după ce Anne și-a anunțat a patra sarcină, Derek a plecat. Anne a mers imediat și și-a găsit un loc de muncă cu jumătate de normă la un magazin alimentar din apropiere.


"Tot ce făceai era să faci copii și să te agiți în jurul lor!" Sursa fotografiei: Unsplash
„Tot ce făceai era să faci copii și să te agiți în jurul lor!”


Proprietarul ar fi fost dispus să-i ofere un loc de muncă cu normă întreagă, dar pentru asta, Anne ar fi trebuit să plătească o bonă pentru cei trei băieți, iar asta ar fi consumat cea mai mare parte din salariul ei, așa că și-a folosit cu grijă salariul. Dar chiar și cu banii de întreținere pe care Derek îi trimitea, tot nu era suficient.


Anne a început să vândă niște porțelanuri antice pe care le-a moștenit de la bunica ei și asta i-a plătit utilitățile pentru câteva luni. Apoi a vândut un set de perie și oglindă de argint pe care îl avea de când era mică și asta i-a plătit hrana. Încetul cu încetul, pe măsură ce burtica i se umfla, Anne a vândut comorile ei pentru a-și păstra familia în siguranță și hrănită.


Apoi, într-o zi, nu mai avea nimic de vânzare decât câteva lucruri nesemnificative. Tot ce avea o valoare mai mare dispăruse. Anne s-a uitat la vechiul cărucior pe care îl adusese din beci.


A fost al ei când era bebelușă și a fost folosit de fiecare dintre copiii ei la rândul lor. Era foarte vechi, probabil din anii șaizeci, dar era într-o stare impecabilă.
Anne a fost devastată de atitudinea lui Derek. Sursa fotografiei: Unsplash
Anne a fost devastată de atitudinea lui Derek. Sursa fotografiei: Unsplash
Și-a trecut mâna peste trandafirii pictați pe lateral și și-a reținut lacrimile. Avea nevoie de el pentru noul bebeluș, dar avea nevoie și mai mare de bani.


A început să se gândească cum ar putea obține un preț bun pentru el la piața de vechituri. Obiectele vintage erau întotdeauna populare… Și așa că a dus căruciorul la piața de vechituri, unde unul dintre comercianți i-a dat 50 de dolari pe el. Nu prea mult, dar fiecare cent conta.
Anne s-a îndepărtat, convinsă că nu va mai vedea căruciorul, dar s-a înșelat. Două zile mai târ

ziu, a deschis ușa din față și a văzut căruciorul pe verandă!
Înăuntru era o plicul și Anne l-a deschis și a citit: „Te rog să mă suni.” Mesajul era urmat de un număr de telefon. Anne a sunat la număr și o femeie i-a răspuns la telefon.


„Salut?” a spus Anne. „Ești tu persoana care a lăsat căruciorul? Cum ai știut cui aparține și unde locuiesc?”
Anne și-a găsit un loc de muncă cu jumătate de normă. Sursa fotografiei: Pexels
Anne și-a găsit un loc de muncă cu jumătate de normă. Sursa fotografiei: Pexels
„Derek mi-a spus,” a spus femeia de cealaltă parte. „Sunt Grace Robbs. Cred că ar trebui să ne întâlnim.”


O oră mai târziu, Grace era așezată pe canapeaua Annei, sorbind ceai. Era o femeie frumoasă, cu șase sau șapte ani mai tânără decât Anne, și părea foarte nefericită. Pielea ei palidă era înnodată și ochii îi erau umflați de parcă ar fi plâns.


„Cum îl cunoști pe Derek?”, l-a întrebat Anne, chiar dacă în inima ei deja știa răspunsul.


„Am fost iubita lui”, a spus Grace.
„A fost?”, a întrebat Anne. „V-ați despărțit?”
Ceea ce câștiga Anne nu era suficient. Sursa fotografiei: Unsplash
Ceea ce câștiga Anne nu era suficient. Sursa fotografiei: Unsplash
„Astăzi, de fapt,” a spus Grace și a început să plângă. „Nu știam… nu știam de tine sau de copii sau de bebeluș… Am aflat că sunt însărcinată, și nu știam cum să-i spun lui…”


„Așa că am mers la piața de vechituri cu o prietenă și am văzut acest cărucior adorabil și l-am cumpărat. L-am pus în mijlocul camerei și i-am legat de el niște baloane cu un mesaj: „Bună, tati!””


„Dar el nu a fost fericit ca mine că mă aștepta. A început să țipe și să întrebe de unde am primit căruciorul și dacă soția lui stupidă mi l-a dat mie. A întrebat dacă este o glumă.”


„Mi-a spus să-l duc înapoi imediat, că nu vrea să știe nimic despre bebelușul tău. Așa că i-am spus: ‘Este pentru copilul nostru.’ și atunci a devenit nebun.”


„M-a acuzat că vreau să-l prind și a spus că deja avea trei pui cu tine și unul în drum, și că nu vrea copilul meu. Mi-a spus să plec și să vin la tine.”
Anne a vândut căruciorul vintage frumos la piața de vechituri. Sursa fotografiei: Unsplash
Anne a vândut căruciorul vintage frumos la piața de vechituri. Sursa fotografiei: Unsplash


„A spus: ‘Ar fi de ajuns să avem toate vacile la umbra aceluiași acoperiș.’ Îmi pare foarte rău, nu știam despre tine, cred că nu îl cunoșteam deloc!”
Anne s-a ridicat și și-a pus brațul în jurul fetei care plângea. „Nu-i nimic. Totul va fi bine, o să vezi.”


„M-a dat afară,” a spus Grace liniștit. „Nu am familie aici și nu am unde să merg. Am un loc de muncă, dar cu chiriile din acest oraș, nu îmi permit să locuiesc singură, și cine o să vrea o colegă de cameră însărcinată?”
„Eu o voi vrea!” a spus Anne hotărât. „Am nevoie de un chiriaș pentru că ceea ce câștig eu nu este suficient, și nu pot lucra cu normă întreagă pentru că nu îmi pot permite o bonă după școală.”


„Dar…” Fața lui Grace s-a luminat. „Lucrez online! Pot avea grijă de copii după școală. Iubesc copiii!”
Anne și Grace s-au încurajat reciproc. Sursa fotografiei: Unsplash
Anne și Grace s-au încurajat reciproc. Sursa fotografiei: Unsplash
„Deci pot avea un loc de muncă cu normă întreagă?” a întrebat Anne, încântată. „Proprietarul magazinului alimentar vrea să îl conducă pentru el. Cu ajutorul tău, pot face asta!

Și nu trebuie să-ți faci griji pentru lucrurile pentru bebeluș. După trei copii am destule pentru o armată.”
Grace a zâmbit printre lacrimi. „Și avem și căruciorul…” a remarcat ea. „Ești sigură? E copilul lui Derek…”
„Nu,” a scuturat Anne din cap. „E copilul TĂU, și fratele sau sora copiilor mei, asta e tot ce contează.”


Cele două femei s-au așezat într-o nouă viață împreună, și când bebelușul Annei s-a născut, Grace a fost acolo. Când a venit vremea lui Grace, patru luni mai târziu, Anne i-a ținut mâna. Au devenit o adevărată familie și au crescut împreună cei cinci copii.
Anne și Grace au crescut împreună copiii lor. Sursa fotografiei: Unsplash
Anne și Grace au crescut împreună copiii lor. Sursa fotografiei: Unsplash
În ceea ce privește Derek, el a avut mai multe relații eșuate și, în cele din urmă, a venit să bată la ușa Annei. A fost șocat când a văzut-o pe Grace acolo și a cerut să vorbească cu Anne. „Ce vrei, Derek?” l-a întrebat Anne.


„Mi-e dor de tine, iubito…” a spus Derek.
Anne l-a privit în tăcere pentru câteva clipe și apoi a spus: „Scuze, nu sunt interesată!” Și i-a închis ușa în nas.


Ce putem învăța din această poveste? Dacă lucrăm împreună, putem depăși orice problemă. Anne și Grace nu ar fi supraviețuit singure, dar împreună au format o echipă imbatibilă. O familie este construită pe înțelegere și respect reciproc. Anne și Grace au construit o familie bazată pe prietenie și sprijin reciproc. Împărtășește această poveste cu prietenii tăi. S-ar putea să le lumineze ziua și să-i inspire.