Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Vara este perioada perfectฤ pentru conserve, aศa cฤ este momentul ideal sฤ adฤugaศi zacusca de vinete, aceastฤ delicatesฤ originarฤ din Balcani, pe rafturile camerei de cฤmarฤ.

Din cantitฤศile date se pot obศine 3 kg de zacuscฤ, iar timpul de preparare este de 2 ore.
Ingrediente:
- 3 kg vinete;
- 2 kg ardei roศu (capia);
- 1 kg ceapฤ roศie sau albฤ;
- 500 g ciuperci fierte;
- 1 l suc de roศii;
- 400 ml ulei de mฤsline;
- 5 frunze de dafin;
- 1 lingurฤ boabe de piper negru;
- Sare dupฤ gust;
Mod de preparare:
Coaceศi vinetele ศi ardeii, apoi รฎndepฤrtaศi coaja arsฤ. Lฤsaศi vinetele sฤ se scurgฤ รฎntr-o sitฤ, apoi tocaศi-le รฎmpreunฤ cu ardeii.
Tฤiaศi ceapa โ puteศi folosi ศi un robot de bucฤtฤrie pentru a lucra mai rapid โ ศi prฤjiศi-o รฎn ulei, รฎn vasul รฎn care veศi prepara zacusca. Dacฤ este posibil, folosiศi un vas cu fund dublu pentru a evita arderea legumelor. Adฤugaศi ศi sarea.
Dupฤ 5 minute, adฤugaศi vinetele scurse ศi tocate ศi sucul de roศii. Amestecaศi bine, apoi adฤugaศi frunzele de dafin. Fierbeศi la foc mic, cu capacul pus, lฤsรขnd un mic spaศiu pentru evacuarea aburului.
Adฤugaศi ardeii copศi ศi tocaศi, precum ศi ciupercile fierte ศi tocate. Adฤugaศi ศi boabele de piper.
Fierbeศi รฎncฤ o orฤ, amestecรขnd continuu. รntre timp, gustaศi ศi, dacฤ este necesar, mai adฤugaศi sare.




