Zacusca de vinete

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Vara este perioada perfectฤƒ pentru conserve, aศ™a cฤƒ este momentul ideal sฤƒ adฤƒugaศ›i zacusca de vinete, aceastฤƒ delicatesฤƒ originarฤƒ din Balcani, pe rafturile camerei de cฤƒmarฤƒ.

Din cantitฤƒศ›ile date se pot obศ›ine 3 kg de zacuscฤƒ, iar timpul de preparare este de 2 ore.

Ingrediente:

  • 3 kg vinete;
  • 2 kg ardei roศ™u (capia);
  • 1 kg ceapฤƒ roศ™ie sau albฤƒ;
  • 500 g ciuperci fierte;
  • 1 l suc de roศ™ii;
  • 400 ml ulei de mฤƒsline;
  • 5 frunze de dafin;
  • 1 lingurฤƒ boabe de piper negru;
  • Sare dupฤƒ gust;

Mod de preparare:

Coaceศ›i vinetele ศ™i ardeii, apoi รฎndepฤƒrtaศ›i coaja arsฤƒ. Lฤƒsaศ›i vinetele sฤƒ se scurgฤƒ รฎntr-o sitฤƒ, apoi tocaศ›i-le รฎmpreunฤƒ cu ardeii.

Tฤƒiaศ›i ceapa โ€“ puteศ›i folosi ศ™i un robot de bucฤƒtฤƒrie pentru a lucra mai rapid โ€“ ศ™i prฤƒjiศ›i-o รฎn ulei, รฎn vasul รฎn care veศ›i prepara zacusca. Dacฤƒ este posibil, folosiศ›i un vas cu fund dublu pentru a evita arderea legumelor. Adฤƒugaศ›i ศ™i sarea.

Dupฤƒ 5 minute, adฤƒugaศ›i vinetele scurse ศ™i tocate ศ™i sucul de roศ™ii. Amestecaศ›i bine, apoi adฤƒugaศ›i frunzele de dafin. Fierbeศ›i la foc mic, cu capacul pus, lฤƒsรขnd un mic spaศ›iu pentru evacuarea aburului.

Adฤƒugaศ›i ardeii copศ›i ศ™i tocaศ›i, precum ศ™i ciupercile fierte ศ™i tocate. Adฤƒugaศ›i ศ™i boabele de piper.

Fierbeศ›i รฎncฤƒ o orฤƒ, amestecรขnd continuu. รŽntre timp, gustaศ›i ศ™i, dacฤƒ este necesar, mai adฤƒugaศ›i sare.