Reteta mamei de parjoale cu ciuperci

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Chifteluศ›e crocante cu ciuperci ศ™i cartofi

Un preparat simplu, dar plin de savoare, ideal pentru mesele de post sau pentru cei care urmeazฤƒ o dietฤƒ vegetarianฤƒ. Cu o texturฤƒ crocantฤƒ la exterior ศ™i un interior moale ศ™i aromat, aceste chifteluศ›e vor deveni rapid preferatele familiei!

Ingrediente:

200 g ciuperci (champignon sau pleurotus)

1 ceapฤƒ mare, tocatฤƒ fin

3 cฤƒศ›ei de usturoi, zdrobiศ›i

2 linguri de ulei de mฤƒsline

500 g cartofi

1 legฤƒturฤƒ de mฤƒrar proaspฤƒt, tocat mฤƒrunt

Sare ศ™i piper, dupฤƒ gust

3 linguri de fฤƒinฤƒ

3 linguri de pesmet

Ulei pentru prฤƒjit

Mod de preparare:

1. Prepararea ciupercilor

รŽncinge 2 linguri de ulei de mฤƒsline รฎntr-o tigaie ศ™i cฤƒleศ™te ceapa รฎmpreunฤƒ cu usturoiul pรขnฤƒ devin aurii ศ™i aromate. Adaugฤƒ ciupercile tocate mฤƒrunt ศ™i gฤƒteศ™te-le pรขnฤƒ cรขnd lichidul lor se evaporฤƒ complet. Condimenteazฤƒ cu sare ศ™i piper, apoi lasฤƒ-le sฤƒ se rฤƒceascฤƒ.

2. Pregฤƒtirea cartofilor

Curฤƒศ›ฤƒ ศ™i spalฤƒ cartofii, apoi fierbe-i รฎntr-o oalฤƒ cu apฤƒ ศ™i un praf de sare pรขnฤƒ devin moi (aproximativ 20-25 de minute). Scurge-i bine ศ™i lasฤƒ-i sฤƒ se rฤƒceascฤƒ complet.

3. Formarea compoziศ›iei

Paseazฤƒ cartofii fierศ›i รฎntr-un bol รฎncฤƒpฤƒtor. Adaugฤƒ amestecul de ciuperci cฤƒlite ศ™i mฤƒrarul tocat, apoi omogenizeazฤƒ bine compoziศ›ia. Gustฤƒ ศ™i ajusteazฤƒ condimentele, dacฤƒ este necesar.

4. Modelarea chifteluศ›elor

Modeleazฤƒ compoziศ›ia รฎn chifteluศ›e de dimensiunea doritฤƒ. รŽntr-un bol separat, amestecฤƒ fฤƒina cu pesmetul ศ™i tฤƒvฤƒleศ™te fiecare chifteluศ›ฤƒ prin acest mix, pentru a obศ›ine o crustฤƒ crocantฤƒ.

5. Gฤƒtirea chifteluศ›elor

Prฤƒjire: รŽncinge uleiul รฎntr-o tigaie adรขncฤƒ ศ™i prฤƒjeศ™te chifteluศ›ele pe ambele pฤƒrศ›i, pรขnฤƒ devin aurii ศ™i crocante. Scoate-le pe un ศ™erveศ›el absorbant pentru a elimina excesul de ulei.

Coacere: Pentru o variantฤƒ mai sฤƒnฤƒtoasฤƒ, aศ™azฤƒ chifteluศ›ele pe o tavฤƒ tapetatฤƒ cu hรขrtie de copt ศ™i coace-le la 200ยฐC, timp de 20-25 de minute, รฎntorcรขndu-le la jumฤƒtatea timpului.

Poftฤƒ bunฤƒ!