Budinca de gris

Cu o texturฤƒ pufoasฤƒ ศ™i o aromฤƒ finฤƒ de vanilie ศ™i lฤƒmรขie, aceastฤƒ budincฤƒ este perfectฤƒ pentru momentele รฎn care doreศ™ti un desert simplu, dar plin de savoare. Iatฤƒ cum sฤƒ pregฤƒteศ™ti acest deliciu care va cuceri toatฤƒ familia!

Ingrediente pentru Budincฤƒ:

8 linguri de griศ™

1 lingurฤƒ de pesmet

6 ouฤƒ

6 linguri de zahฤƒr

2 pliculeศ›e de zahฤƒr vanilat

Esenศ›ฤƒ de vanilieย (dupฤƒ gust)

Coajฤƒ rasฤƒ de la o lฤƒmรขie

Untย (pentru uns forma)

Ingrediente pentru Sirop:

1 litru de lapte

2-3 linguri de zahฤƒrย (dupฤƒ preferinศ›ฤƒ)

Zeama de la o lฤƒmรขie

Mod de Preparare:

1. Prepararea Aluatului de Budincฤƒ

Separaศ›i albuศ™urile de gฤƒlbenuศ™uri: รŽntr-un bol mare, mixaศ›iย albuศ™urileย pรขnฤƒ obศ›ineศ›i oย spumฤƒ densฤƒ, adฤƒugรขnd treptat celeย 6 linguri de zahฤƒr.

Incorporaศ›i gฤƒlbenuศ™urile: Adฤƒugaศ›iย gฤƒlbenuศ™urileย unul cรขte unul รฎn spuma de albuศ™uri, mixรขnd uศ™or dupฤƒ fiecare.

Adฤƒugaศ›i pesmetul ศ™i griศ™ul: รŽncorporaศ›iย pesmetulย ศ™iย griศ™ulย treptat, amestecรขnd cu grijฤƒ.

Aromatizaศ›i compoziศ›ia: Adฤƒugaศ›iย zahฤƒrul vanilat,ย coaja de lฤƒmรขieย ศ™i cรขteva picฤƒturi deย esenศ›ฤƒ de vanilie. Amestecaศ›i bine totul pentru a omogeniza compoziศ›ia.

2. Coacerea Budincii

Pregฤƒtiศ›i tava: Ungeศ›i oย formฤƒ de coptย cu unt.

Turnaศ›i compoziศ›ia: Puneศ›i aluatul de budincฤƒ รฎn formฤƒ ศ™i nivelaศ›i-l.

Coaceศ›i: Introduceศ›i tava รฎn cuptorul preรฎncฤƒlzit la 180ยฐC ศ™i lฤƒsaศ›i budinca sฤƒ se coacฤƒ timp de aproximativย 40 de minute, pรขnฤƒ cรขnd devine aurie ศ™i fermฤƒ la atingere.

3. Pregฤƒtirea Siropului

Amestecaศ›i laptele cu zahฤƒrul ศ™i zeama de lฤƒmรขie: รŽntr-o cratiศ›ฤƒ, combinaศ›iย laptele,ย zahฤƒrulย ศ™iย zeama de lฤƒmรขie.

Fierbeศ›i siropul: Puneศ›i amestecul pe foc ศ™i lฤƒsaศ›i-l sฤƒ fiarbฤƒ pรขnฤƒ cรขnd zahฤƒrul se dizolvฤƒ complet. Apoi, opriศ›i focul ศ™i lฤƒsaศ›i siropul sฤƒ se rฤƒceascฤƒ uศ™or.

4. Asamblarea ศ™i Servirea

Turnaศ›i siropul peste budincฤƒ: Dupฤƒ ce budinca este coaptฤƒ, scoateศ›i-o din cuptor ศ™i, cu atenศ›ie, turnaศ›iย siropul caldย peste ea, puศ›in cรขte puศ›in, lฤƒsรขndu-l sฤƒ fie absorbit complet.

Lฤƒsaศ›i la rฤƒcit: Lฤƒsaศ›i budinca sฤƒ se rฤƒceascฤƒ la temperatura camerei, apoi puneศ›i-o laย frigider, preferabil pentru cรขteva ore sau peste noapte, pentru a se รฎntฤƒri ศ™i a deveni ศ™i mai gustoasฤƒ.

Topping-uri Recomandate:

Pentru un plus de savoare, poศ›i adฤƒuga:

Nucฤƒ de cocos

Friศ™cฤƒ

Dulceaศ›ฤƒ de fructe

Caramel

Bomboane de ciocolatฤƒย sau orice alte topping-uri preferate!