Chiftelute savuroase cu orez si legume…

Ingrediente necesare pentru chifteluศ›e cu orez ศ™i legume

Pentru a pregฤƒti aceste chifteluศ›e delicioase, veศ›i avea nevoie de 300 de grame de orez fiert, 250 de grame de amestec de legume mexicane congelate (sau legume proaspete din grฤƒdinฤƒ), un ou, sare ศ™i piper dupฤƒ gustul dumneavoastrฤƒ, cรขteva frunze de pฤƒtrunjel proaspฤƒt ศ™i ulei pentru prฤƒjirea chiftelutelor.

Mod de preparare

รŽncepeศ›i prin a fierbe orezul pรขnฤƒ devine moale ศ™i bine gฤƒtit, apoi strecuraศ›i-l de apฤƒ. Luaศ›i o tigaie ศ™i adฤƒugaศ›i douฤƒ linguriศ›e de unt, punรขnd amestecul de legume la cฤƒlit pentru cรขteva minute. Apoi, adฤƒugaศ›i orezul fiert.

Condimentaศ›i cu sare ศ™i piper ศ™i adฤƒugaศ›i pฤƒtrunjelul proaspฤƒt tocat รฎmpreunฤƒ cu oul bฤƒtut. Amestecaศ›i bine toate ingredientele pรขnฤƒ cรขnd se omogenizeazฤƒ, apoi formaศ›i chifteluศ›ele.

Acestea se prฤƒjesc รฎn ulei รฎncins pรขnฤƒ se rumenesc. Dupฤƒ prฤƒjire, aศ™ezaศ›i-le pe ศ™erveศ›ele de hรขrtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se pot servi fie ca garniturฤƒ, fie ca fel principal!

Chifteluศ›e de dovlecei cu brรขnzฤƒ: Un deliciu de fiecare datฤƒ

Chifteluศ›ele de dovlecei cu brรขnzฤƒ sunt o tentaศ›ie cฤƒreia cu greu รฎi poศ›i rezista. Acestea sunt nu doar savuroase, ci ศ™i uศ™or de preparat.

Ingrediente pentru chifteluศ›e de dovlecei cu brรขnzฤƒ

Vฤƒ trebuie 200 de grame de brรขnzฤƒ telemea, 200 de grame de fฤƒinฤƒ, trei dovlecei, trei cฤƒศ›ei de usturoi, douฤƒ ouฤƒ, o legฤƒturฤƒ de pฤƒtrunjel, sare ศ™i piper dupฤƒ gust.

Prepararea chifteluศ›elor de dovlecei

Spฤƒlaศ›i dovleceii ศ™i rฤƒzuiศ›i-i cu tot cu coajฤƒ, apoi sฤƒraศ›i-i ศ™i lฤƒsaศ›i-i รฎntr-un bol sฤƒ รฎศ™i lase lichidul. Dupฤƒ ce ศ™i-au lฤƒsat lichidul, scurgeศ›i-i bine. Cu cรขt sunt mai bine scurศ™i, cu atรขt veศ›i folosi mai puศ›inฤƒ fฤƒinฤƒ.

Rฤƒzuiศ›i brรขnza telemea ศ™i usturoiul, apoi amestecaศ›i cu dovlecelul, ouฤƒle, pฤƒtrunjelul, sarea ศ™i piperul dupฤƒ gust. Amestecaศ›i bine toate ingredientele ศ™i adฤƒugaศ›i treptat fฤƒina.

Formaศ›i chifteluศ›ele ศ™i prฤƒjiศ›i-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte รฎn baie de ulei, pรขnฤƒ se rumenesc frumos.

Dupฤƒ prฤƒjire, scoateศ›i chifteluศ›ele pe un ศ™erveศ›el de hรขrtie pentru a absorbi surplusul de grฤƒsime. Acestea pot fi servite ca fel de bazฤƒ sau ca gustare รฎntre mese.

Aceste reศ›ete sunt perfecte pentru a adฤƒuga varietate mรขncฤƒrurilor zilnice, prin includerea unui amestec de arome ศ™i texturi care sigur vor fi pe placul tuturor.

Indiferent dacฤƒ alegeศ›i chifteluศ›ele cu orez ศ™i legume sau cele de dovlecei cu brรขnzฤƒ, veศ›i aduce un plus de sฤƒnฤƒtate ศ™i gust รฎn farfuria dumneavoastrฤƒ.

Vฤƒ invitฤƒm sฤƒ รฎncercaศ›i aceste reศ›ete acasฤƒ ศ™i sฤƒ descoperiศ›i deliciile chifteluศ›elor fฤƒrฤƒ carne! Aศ™teptฤƒm cu nerฤƒbdare sฤƒ ne รฎmpฤƒrtฤƒศ™iศ›i pฤƒrerile ศ™i comentariile dumneavoastrฤƒ รฎn secศ›iunea de mai jos.