Aceastฤ prฤjiturฤ de post este perfectฤ pentru cei care adorฤ deserturile rafinate, oferind un blat moale ศi aromat cu nuci, completat de o cremฤ finฤ de ciocolatฤ. Fฤrฤ lactate, ouฤ sau unt, pฤstreazฤ un gust delicios ศi o texturฤ irezistibilฤ.
Ingrediente pentru blat:
100 g nuci tocate grosier
250 ml apฤ mineralฤ carbogazoasฤ
80 ml ulei de floarea-soarelui
1 linguriศฤ esenศฤ de vanilie
250 g fฤinฤ
50 g cacao
100 g zahฤr brun
1 linguriศฤ bicarbonat de sodiu
ยฝ linguriศฤ praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de ciocolatฤ:
200 ml lapte de cocos gras (din conservฤ)
200 g ciocolatฤ neagrฤ (minim 70% cacao, fฤrฤ lapte)
50 g zahฤr pudrฤ
1 lingurฤ amidon de porumb
1 linguriศฤ esenศฤ de rom
Mod de preparare
Blatul
รntr-un bol mare, amestecฤm fฤina, cacaua, zahฤrul, sarea, praful de copt ศi bicarbonatul. Adฤugฤm treptat apa mineralฤ, uleiul ศi esenศa de vanilie, amestecรขnd pรขnฤ obศinem o compoziศie omogenฤ.
La final, incorporฤm nucile tocate. Turnฤm aluatul รฎntr-o tavฤ pregฤtitฤ cu hรขrtie de copt ศi coacem la 180ยฐC pentru aproximativ 30-35 de minute, pรขnฤ cรขnd trece testul scobitorii.
Crema de ciocolatฤ
Punem laptele de cocos รฎntr-o cratiศฤ pe foc mic, adฤugฤm zahฤrul ศi esenศa de rom, apoi รฎncorporฤm amidonul dizolvat รฎn puศinฤ apฤ rece. Amestecฤm constant pรขnฤ se รฎngroaศฤ uศor.
Separat, topim ciocolata la bain-marie, apoi o รฎncorporฤm รฎn crema de cocos. Lฤsฤm la rฤcit, iar dupฤ ce s-a rฤcit complet, o mixฤm pรขnฤ devine aeratฤ ศi finฤ.
Asamblare
Distribuim crema peste blatul rฤcit ศi o netezim frumos. Putem folosi o furculiศฤ pentru a crea un model decorativ. Punem prฤjitura la frigider timp de cel puศin 2 ore รฎnainte de servire. Se taie รฎn felii ศi se savureazฤ rece. Poftฤ bunฤ! ๐




