Prajitura Nasa

Pofta de dulce poate fi greu de rezistat. Mai ales atunci cรขnd vine vorba de prฤƒjituri fฤƒcute รฎn casฤƒ. ศ˜i, deศ™i poate ai auzit de multe reศ›ete, cu siguranศ›ฤƒ nu ai รฎncercat prฤƒjitura Naศ™a.

Da, ai auzit bine! Aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ, numitฤƒ ศ™i prฤƒjitura Rumba, este o combinaศ›ie incredibilฤƒ de arome care vor transforma cerul gurii รฎntr-un curcubeu delicios!

Aceastฤƒ reศ›etฤƒ minunatฤƒ ne-a fost oferitฤƒ de doamna Ana David de la Picior de Munte ศ™i suntem รฎncรขntaศ›i sฤƒ รฎศ›i prezentฤƒm pas cu pas cum sฤƒ prepari aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ extraordinarฤƒ.

Ingrediente ศ™i paศ™i

Blatul:

  • 12 albuศ™uri
  • 1 ยฝ canฤƒ de zahฤƒr (375 g)
  • 1 ยฝ canฤƒ de fฤƒinฤƒ (masor cu aceeaศ™i canฤƒ)
  • 1 praf de copt
  • 1 bol cu miez de nucฤƒ (200 g)
  • 2 foi de napolitanฤƒ (pachet mare)
  1. รŽncepi cu a coace miezul de nucฤƒ รฎn cuptor, dupฤƒ care รฎl zdrobeศ™ti uศ™or.
  2. Mixezi albuศ™urile pรขnฤƒ obศ›ii o spumฤƒ consistentฤƒ, adaugi zahฤƒrul ศ™i continui sฤƒ mixezi pรขnฤƒ obศ›ii o bezea groasฤƒ ศ™i lucioasฤƒ care nu se scurge de pe paletele mixerului.
  3. Adaugi miezul de nucฤƒ sfฤƒrรขmat, fฤƒina amestecatฤƒ cu praful de copt ศ™i amesteci uศ™or cu o lingurฤƒ de lemn pรขnฤƒ se รฎncorporeazฤƒ uniform.
  4. Torni compoziศ›ia รฎntr-o tavฤƒ pregฤƒtitฤƒ รฎn prealabil. Nu conteazฤƒ exact dimensiunile tฤƒvii, dar este bine sฤƒ aibฤƒ aproximativ 34/23 cm รฎn interior.
  5. Nivelezi uศ™or suprafaศ›a pentru a evita eliminarea aerului din albuศ™uri ศ™i introduci tava รฎn cuptorul deja รฎncฤƒlzit.

Crema:

  • 12 gฤƒlbenuศ™uri
  • 1 ยฝ canฤƒ de zahฤƒr (375 g)
  • 5 linguri de apฤƒ
  • 3 sau 4 pliculeศ›e de zahฤƒr vanilat
  • 1 ยฝ pachet de margarinฤƒ

รŽncepi prin a pune gฤƒlbenuศ™urile รฎn vasul รฎn care vei pregฤƒti crema. Mixezi gฤƒlbenuศ™urile cu zahฤƒrul pรขnฤƒ obศ›ii o compoziศ›ie moale ศ™i cremoasฤƒ. Adaugi apฤƒ, amesteci puศ›in ศ™i pui vasul pe baia de aburi continuรขnd sฤƒ amesteci cu un tel pรขnฤƒ obศ›ii o cremฤƒ pufoasฤƒ.

Adaugi zahฤƒrul vanilat, amesteci ศ™i laศ™i crema sฤƒ se rฤƒceascฤƒ aproape complet. Apoi, adaugi ศ™i margarina moale, la temperatura camerei, ศ™i continui sฤƒ amesteci pรขnฤƒ obศ›ii o compoziศ›ie omogenฤƒ.

Asamblarea prฤƒjiturii:

  1. Aศ™ezi o foaie de napolitanฤƒ pe un fund de tฤƒviศ›ฤƒ.
  2. Adaugi un strat generos de cremฤƒ.
  3. Aศ™ezi blatul cu nucฤƒ ศ™i presezi uศ™or pentru a fixa stratul de cremฤƒ.
  4. Adaugi un alt strat de cremฤƒ.
  5. Finalizezi prฤƒjitura cu cea de-a doua foaie de napolitanฤƒ.

Dupฤƒ ce ai asamblat prฤƒjitura, o ศ›ii la frigider timp de aproximativ 2 ore, astfel รฎncรขt sฤƒ se rฤƒceascฤƒ ศ™i sฤƒ se รฎntฤƒreascฤƒ aromele delicioase.

Atenศ›ie! Este important sฤƒ pui mai puศ›inฤƒ cremฤƒ pe foaia de bazฤƒ, deoarece blatul cu nucฤƒ este mai greu.

Aศ™adar, prฤƒjitura Naศ™a este gata de savurat! Te asigurฤƒm cฤƒ vei descoperi o explozie de arome ศ™i o combinaศ›ie unicฤƒ de texturi care te vor rฤƒsfฤƒศ›a ศ™i รฎศ›i vor satisface pofta de dulce. รŽn plus, dacฤƒ ai pofta de mai multe reศ›ete delicioase, nu uita sฤƒ ne urmฤƒreศ™ti pe Facebook pentru cele mai noi ศ™i gustoase reศ›ete!