Pofta de dulce poate fi greu de rezistat. Mai ales atunci cรขnd vine vorba de prฤjituri fฤcute รฎn casฤ. ศi, deศi poate ai auzit de multe reศete, cu siguranศฤ nu ai รฎncercat prฤjitura Naศa.
Da, ai auzit bine! Aceastฤ prฤjiturฤ, numitฤ ศi prฤjitura Rumba, este o combinaศie incredibilฤ de arome care vor transforma cerul gurii รฎntr-un curcubeu delicios!
Aceastฤ reศetฤ minunatฤ ne-a fost oferitฤ de doamna Ana David de la Picior de Munte ศi suntem รฎncรขntaศi sฤ รฎศi prezentฤm pas cu pas cum sฤ prepari aceastฤ prฤjiturฤ extraordinarฤ.
Ingrediente ศi paศi
Blatul:
- 12 albuศuri
- 1 ยฝ canฤ de zahฤr (375 g)
- 1 ยฝ canฤ de fฤinฤ (masor cu aceeaศi canฤ)
- 1 praf de copt
- 1 bol cu miez de nucฤ (200 g)
- 2 foi de napolitanฤ (pachet mare)
- รncepi cu a coace miezul de nucฤ รฎn cuptor, dupฤ care รฎl zdrobeศti uศor.
- Mixezi albuศurile pรขnฤ obศii o spumฤ consistentฤ, adaugi zahฤrul ศi continui sฤ mixezi pรขnฤ obศii o bezea groasฤ ศi lucioasฤ care nu se scurge de pe paletele mixerului.
- Adaugi miezul de nucฤ sfฤrรขmat, fฤina amestecatฤ cu praful de copt ศi amesteci uศor cu o lingurฤ de lemn pรขnฤ se รฎncorporeazฤ uniform.
- Torni compoziศia รฎntr-o tavฤ pregฤtitฤ รฎn prealabil. Nu conteazฤ exact dimensiunile tฤvii, dar este bine sฤ aibฤ aproximativ 34/23 cm รฎn interior.
- Nivelezi uศor suprafaศa pentru a evita eliminarea aerului din albuศuri ศi introduci tava รฎn cuptorul deja รฎncฤlzit.
Crema:
- 12 gฤlbenuศuri
- 1 ยฝ canฤ de zahฤr (375 g)
- 5 linguri de apฤ
- 3 sau 4 pliculeศe de zahฤr vanilat
- 1 ยฝ pachet de margarinฤ
รncepi prin a pune gฤlbenuศurile รฎn vasul รฎn care vei pregฤti crema. Mixezi gฤlbenuศurile cu zahฤrul pรขnฤ obศii o compoziศie moale ศi cremoasฤ. Adaugi apฤ, amesteci puศin ศi pui vasul pe baia de aburi continuรขnd sฤ amesteci cu un tel pรขnฤ obศii o cremฤ pufoasฤ.
Adaugi zahฤrul vanilat, amesteci ศi laศi crema sฤ se rฤceascฤ aproape complet. Apoi, adaugi ศi margarina moale, la temperatura camerei, ศi continui sฤ amesteci pรขnฤ obศii o compoziศie omogenฤ.
Asamblarea prฤjiturii:
- Aศezi o foaie de napolitanฤ pe un fund de tฤviศฤ.
- Adaugi un strat generos de cremฤ.
- Aศezi blatul cu nucฤ ศi presezi uศor pentru a fixa stratul de cremฤ.
- Adaugi un alt strat de cremฤ.
- Finalizezi prฤjitura cu cea de-a doua foaie de napolitanฤ.
Dupฤ ce ai asamblat prฤjitura, o ศii la frigider timp de aproximativ 2 ore, astfel รฎncรขt sฤ se rฤceascฤ ศi sฤ se รฎntฤreascฤ aromele delicioase.
Atenศie! Este important sฤ pui mai puศinฤ cremฤ pe foaia de bazฤ, deoarece blatul cu nucฤ este mai greu.
Aศadar, prฤjitura Naศa este gata de savurat! Te asigurฤm cฤ vei descoperi o explozie de arome ศi o combinaศie unicฤ de texturi care te vor rฤsfฤศa ศi รฎศi vor satisface pofta de dulce. รn plus, dacฤ ai pofta de mai multe reศete delicioase, nu uita sฤ ne urmฤreศti pe Facebook pentru cele mai noi ศi gustoase reศete!




