Dacฤ sunteศi รฎn cฤutarea unui desert simplu ศi gustos, aceastฤ prฤjiturฤ pufoasฤ cu gem este alegerea idealฤ. Este uศor de preparat, folosind doar cรขteva ingrediente la รฎndemรขnฤ, ศi garanteazฤ sฤ satisfacฤ orice poftฤ de dulce.
Ingrediente Necesare
6 oua
10 linguri de zahar
12 linguri de faina
8 linguri de ulei
10 linguri de lapte
1 plic de praf de copt (aprox. 1 lingurita)
2 linguri de esenta de vanilie
6 linguri de gem (de capsuni, caise sau prune, dupa preferinta)
Zahar pudra pentru decor
Prepararea Prฤjiturii
รncepeศi prin a bate ouฤle cu zahฤrul รฎntr-un bol mare pรขnฤ cรขnd compoziศia devine spumoasฤ ศi capฤtฤ o culoare deschisฤ. Adฤugaศi pe rรขnd uleiul, laptele ศi esenศa de vanilie, amestecรขnd bine dupฤ fiecare ingredient.
Cerneศi fฤina รฎmpreunฤ cu praful de copt ศi รฎncorporaศi-le treptat รฎn compoziศie, amestecรขnd uศor cu o spatulฤ sau un tel, pentru a obศine un aluat uniform. Pregฤtiศi o tavฤ de aproximativ 20×30 cm, cฤptuศitฤ cu hรขrtie de copt, ศi turnaศi aluatul, nivelรขndu-l puศin.
Cu ajutorul unei linguri, distribuiศi gemul deasupra aluatului, trasรขnd linii sau puncte mici. Dacฤ doriศi sฤ creaศi un efect marmorat, folosiศi o scobitoare pentru a รฎntinde uศor gemul prin aluat.
Preรฎncฤlziศi cuptorul la 180ยฐC ศi coaceศi prฤjitura pentru 30-35 de minute sau pรขnฤ trece testul scobitorii. Dupฤ ce s-a rฤcit complet, presฤraศi zahฤr pudrฤ deasupra pentru un plus de savoare ศi un aspect plฤcut.
Sugestii Utile
Puteศi utiliza orice tip de gem, dar cele mai dense sunt preferate ca sฤ nu se scufunde รฎn aluat. Pentru o notฤ de prospeศime adฤugatฤ, รฎncercaศi coaja rasฤ de lฤmรขie sau portocalฤ. Aceastฤ prฤjiturฤ se serveศte simplฤ sau alฤturi de o ceaศcฤ de ceai sau cafea.
Sperฤm cฤ veศi savura aceastฤ delicioasฤ prฤjiturฤ pufoasฤ cu gem. Vฤ รฎncurajฤm sฤ vฤ รฎmpฤrtฤศiศi experienศele ศi sฤ lฤsaศi comentarii despre cum a ieศit prฤjitura dumneavoastrฤ!




