Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

Blat:

200 grame nuci coapte si pisate
5 linguri faina
9 albusuri
21 linguri de zahar

Crema:

9 galbenusuri
250g zahar
5 linguri faina
300 mililitri lapte
5 pliculete zahar vanilat
1 pachet unt

Cum se prepara:

Prepararea blatului:
Pregatim un bol in care vom bate albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si zaharul. Dupa ce am obtinut o spuma tare amestecam cu faina si nucile coapte si pisate. Compozitia rezultata se imparte in doua.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compoizitia si lasam sa se coaca la foc mic-mediu pana prinde o culoare maronie.

Prepararea cremei:

Intr-un bol fracam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Apoi adaugam faina si turnam laptele caldut.
Compozitia rezultata se pune intr-o cratita la foc mic pana se ingroasa, apoi o dam la rece. Intr-un bol separat, frecam untul cu zaharul vanilat dupa care il adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam energic cu mixerul.

Crema se aseaza intre foile racite. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos sau ciocolata rasa. Se lasa la rece dupa care se portioneaza si putem servi.

Pofta buna sa aveti!