Carmen Tănase, una dintre actrițele de seamă ale României, a fost recent invitată la o emisiune TV unde a vorbit deschis despre valorile și convingerile care o ghidează în viața personală și profesională.

Cu un stil unic și o personalitate puternică, actrița a dezvăluit că se împotrivește ideii de a urma orbește tendințele și de a se conforma așteptărilor societății.

În cadrul interviului, Carmen Tănase a subliniat că nu se consideră arogantă, ci mai degrabă o persoană care își urmează propriul drum și refuză să se alinieze normelor impuse de alții.

„Nu sunt arogantă, dar refuz să mă supun unui cuvânt care, pentru mine, a devenit intolerabil. Mă îndepărtez de lucrurile pe care le face ‘toată lumea’ doar pentru că este la modă sau pentru că așa se așteaptă societatea”, a declarat ea.

Actrița a împărtășit că se simte inconfortabilă cu ideea de a fi parte a „turmei”, preferând să ia decizii bazate pe propriile ei convingeri și preferințe.

„Refuz să mă aliniez la rând. Dacă ‘toată lumea’ face ceva, eu probabil voi face exact contrariul. Această nevoie de individualitate mă conduce”, a explicat Tănase.

Pe lângă acest aspect, Carmen Tănase a fost foarte critică față de obsesia societății pentru operațiile estetice și tendința de uniformizare a aspectului fizic.

„Observ o tendință îngrijorătoare în care toată lumea începe să arate la fel. Acele operații estetice, care par a avea un scop aproape diabolic, fac ca fetele să aibă același aspect, același ‘bot de rață’. Refuz categoric acest trend și mă îndepărtez de orice formă de uniformizare”, a spus actrița.

Carmen Tănase a subliniat, de asemenea, importanța de a păstra individualitatea și autenticitatea într-o lume care pare să încurajeze tot mai mult conformismul.

„Nu vreau să fiu ca toată lumea, nici să mă îmbrac într-un anumit fel doar pentru că asta este tendința. Fiecare dintre noi este unic, așa că de ce să ne uniformizăm? Chiar și în acest demers de a fi diferită, recunosc că pot cădea în extrema opusă. Dar, pentru mine, este esențial să rămân fidelă mie însămi și să nu mă las modelată de presiunile externe”, a concluzionat ea.

Prin aceste declarații, Carmen Tănase își afirmă poziția de a trăi după propriile reguli și de a respinge presiunile societății de a se conforma unor standarde arbitrare, fie ele legate de modă, frumusețe sau stil de viață.