Roșiile cu brânză sunt alimentele nelipsite de pe masa oricărui român în perioada verii. Fie că este brânză de oaie sau de vacă, aceste două alimente sunt preferatele românilor. Totuși, este important să luăm în considerare că această combinație ar putea să fie detrimentală pentru organism.

Adevărul despre roșiile cu brânză! Cât de sănătoasă este această combinație?
Chiar dacă este o combinație delicioasă și răcoritoare, nutriționistul Cristian Mărgărit spune că poate reprezenta un adevărat pericol pentru siluetă.

El spune că această combinație este fatală pentru cei care consumă prea multă brânză cu roșii.

„Vorbim despre combinația românească tradițională fatală – roșii cu brânză sau brânză cu roșii. Este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult. Multă lume nu știe că brânza are calciu, într-adevăr, dar e prea mult calciu pentru adulți. E un aliment care vine din lapte, e un aliment pentru creștere, noi nu prea mai avem nevoie să creștem, din contră, încercăm să ne menținem silueta și atunci o cantitate mare de brânză nu ne face bine”, spune nutriționistul Cristian Mărgărit.

Brânza este bună pentru copii
Nutriționistul mai spune că brânza este bună pentru copii, deoarece conține mult calciu. De asemenea, aceasta mai este bună și pentru sportivi și pentru cei care doresc să se îngrașe.

„Brânza e bună pentru copii, pentru sportivi, pentru cei care vor să se îngrașe. Laptele este un aliment de creștere natural. Problema este în excesul de calciu din brânză”, mai spune medicul nutriționist Cristian Mărgărit.

Calciul în exces afectează vasele de sânge
Cei care consumă brânză cu roșii în exces se vor confrunta cu probleme de sănătate, având în vedere că acest calciu nu se depune doar pe oase, ci și pe vasele de sânge.

Medicul nutriționist Cristian Mărgărit mai spune că aceste persoane încearcă să compenseze cu magneziu, regăsit în verdețuri.

„Unde credeți că se depune acel exces de calciu? Și pe oase, dar din păcate și pe vasele de sânge, deci sunt probleme foarte mari cu excesele de calciu și atunci încerc să compensez cu verdețurile care au magneziu”, a precizat medicul nutriționist în cadrul unei emisiuni televizate.

Ce se întămplă în organismul nostru dacă renunțăm să mai mâncăm brânză
Scăderea aportului de brânzeturi și lactate poate avea un efect pozitiv atât asupra nuanței, cât și asupra texturii pielii. Acest lucru se datorează faptului că produsele lactate au fost legate de producția de sebum în exces.

Brânza poate contribui la producția în exces de sebum, care poate duce la erupții cutanate sau la pori înfundați”, spune dr. Mya Bellinger, specialist în medicină internă.

Dacă suferiți de migrene, de vină ar putea fi o dietă bogată în brânză și lactate. „Reducerea consumului de brânză poate reduce durerile de cap și migrenele cauzate de efectele tiraminei din brânză”, explică Bellinger.

Tiramina este un compus natural din plante și produse de origine animală. Cantitățile mari de tiramină din organism pot declanșa dureri de cap și migrene la oameni.

Consumul de brânză în exces poate afecta negativ orice obiectiv de a slăbi. „Reducerea consumului de brânză poate ajuta la slăbit”, spune Bellinger. Acest lucru se datorează zahărului, grăsimilor și caloriilor care se găsesc adesea în brânză. De exemplu, o porție de 100 de grame de brânză Cheddar poate conține până la 33 de grame de grăsime.