Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, 25 aprilie 2024, un cod galben de vreme rea pentru câteva județe din România. Nici celelalte teritorii din țară nu scapă de ploi torențiale, furtuni și grindină, potrivit meteorologilor. Cu ce fenomene ne vom confrunta în următoarele ore.

Vremea va fi capricioasă și joi, 25 aprilie 2024. Anunțul a fost făcut de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care au emis în urmă cu puțin timp un cod galben de furtuni în mod special pentru două județe din România: Gorj și Mehedinți.

Teritoriile vizate de averse care vor cumula cantități de apă de peste 30 de litri pe metrul pătrat, grindină, intensificări de vânt și descărcări electrice sunt:

De asemenea, mai multe localități din județul Iași sunt vizate de cod galben de precipitații însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor acumula 20-30 de litri pe metrul pătrat, potrivit meteorologilor de la ANM. Izolat, este posibil să se semnaleze și grindină.

Teritoriile vizate de codul galben de precipitații din județul Iași sunt: Belcești, Popricani, Șipote, Erbiceni, Vlădeni, Bivolari, Andrieșeni, Focuri, Victoria, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Coarnele Caprei, Movileni, Românești, Fântânele, Roșcani.

În altă ordine de idei, vremea continuă să se răcească, joi, 25 aprilie 2024. Temperaturile maxime vor atinge 9 grade în estul regiunii Transilvania și 25 de grade în vestul regiunii Dobrogea.

În zonele din sudul Moldovei și în nordul Munteniei, cerul va fi închis, aversele vor fi abundente, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica, iar condițiile de grindină nu vor fi absente. Vremea va fi mai caldă după prânz, când se vor înregistra 23 de grade.

Înnorările persistă și vin mai multe reprize de ploaie și în regiunea Bucovina. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, iar în zona înaltă de munte ploile se transformă în lapoviță și ninsoare, spun meteorologii de la ANM. În Maramureș, soarele rămâne ascuns printre nori.

Și în zonele din vestul țării va fi cam înnorat, dar va ploua pe suprafețe restrânse. În ansamblu, vremea va fi destul de bună, dar mai rece decât miercuri, 24 aprilie. Vor fi cel mult 16 grade în zona Crisanei, spun meteorologii de la ANM.