Angela Similea, una dintre cele mai apreciate artiste ale tuturor timpurilor, este cunoscută pentru talentul său muzical și interpretările sale emoționante.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a mai mult de 50 de ani, Similea este îndrăgită de publicul de toate vârstele. Însă puțini știu că viața ei își are rădăcinile într-o copilărie strâns legată de Casa Regală a României.

Părinții Angelei Similea, Gherghina și Petre, au fost angajați ai curții Regale a României. Tatăl artistei servea în armata regelui, iar mama sa era una dintre doamnele de companie ale Reginei Maria, bunica Majestății Sale, Regele Mihai I.

Angela Similea, primul copil al cuplului Gherghina și Petre Similea, s-a născut în timpul domniei Regelui Mihai I. În urma abdicării suveranului din decembrie 1947, familia Similea și-a găsit alt loc de muncă, iar rezidența s-a mutat în cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Povestea nașterii Angelei Similea este cu adevărat specială. Mama ei nu a apucat să ajungă la un dispensar comunal și a adus-o pe lume pe prispa casei. Moașa a fost chiar bunica artistei.

Înainte de nașterea Angelei, bunica sa a avut un vis ciudat, în care a văzut o găină pe care a dus-o la tăiat și, din ea, a scos o stea. Acest vis prevestea că Angela Similea avea să devină o adevărată stea a muzicii.

În copilărie, Angela a crescut într-o familie modestă. Părinții ei au fost muncitori și au avut puține resurse materiale. Cu toate acestea, ei s-au străduit să îi ofere fiicei lor educație și sprijin.

Angela Similea a povestit că părinții săi s-au mutat în București din motive de serviciu, iar în perioada în care mama ei era însărcinată cu ea, familia locuia la Muzeul Satului, aproape de Palatul Elisabeta, unde părinții lucrează la acea vreme.

„Eu nu m-am născut într-o familie cu posibilități. Parinții mei au fost foarte modesti și, în afară de școală și câțiva ani de meditații la franceză, nu au putut să-mi ofere mai mult.

Dar am crescut cu multă dragoste și cu sprijinul lor. Am avut noroc că am motivație și determinare pentru a-mi urma visul de a deveni cântăreață”, a declarat Angela Similea.

Pe lângă talentul său muzical excepțional, Similea are și o legătură specială cu lumea spirituală și credința. Bunica sa era cunoscută în satul natal pentru darul ei de a vindeca oameni și animale, iar acest aspect a influențat-o pe Angela în mod pozitiv.

Angela Similea este un exemplu de curaj, determinare și perseverență pentru noi toți. Cariera sa muzicală impresionantă și povestea vieții ei ne învață că, indiferent de obstacolele întâmpinate, putem urma pasiunea noastră și să reușim în ceea ce ne propunem.

Ea ne amintește că vârsta nu este niciodată un impediment pentru a-ți urma visurile și că niciodată nu este prea târziu pentru a te reinventa și a străluci ca o adevărată stea!

Așa cum spunea și Angela Similea însăși: „Viața este un dar prețios și fiecare dintre noi are o poveste minunată de spus. Trebuie să fim curajoși, încrezători în noi înșine și să ne urmăm pasiunea, oricât de greu ar fi uneori. Doar așa putem obține succesul pe care ni-l dorim!”