Anunt important despre cresterea pensiilor din Romania facut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„PSD nu a intrat la guvernare si nu a constituit aceasta coalitie pentru a ne certa. Departe de noi acest gand. Domnul Budai a sustinut si facut ceea ce face orice ministru care tine in primul rand cu romanii. Noi avem o negociere la PNRR, la reforma pensiilor cuprinsa o anvelopa de 9,4%.

In aceasta anvelopa in acest moment din sistemul romanesc nu sunt prinse pensiile de serviciu respectiv pensiile militarilor, pensiile politistilor, pensiilor speciale. Ne incadram fara aceste pensii de serviciu la o anvelopa de 8.2%. Daca le adaugam la intreaga anvelopa cum ne si cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi ca pensiile in Romania pe urmatorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate si este o aberatie totala. Guvernezi ca sa faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rau sau sa faci economii la buget.

Nu mergem cu renegocieri mergem cu o optimizare. Am pierdut 2 miliarde de euro din granturi. Ministrul Budai va trebui sa mearga la comisie sa vada cum poate optimiza si de unde pierdem acesti bani”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marius Budai: „Trebuie sa fac o precizare la inceput”

„Trebuie sa fac o precizare la inceput. In PSD nu dorim sub nicio forma sa punem in pericol implementarea PNRR. Din contra, suntem determinati sa implementam PNRR. Ne-am respectat jaloanele pana in acest moment, vom atinge anumite jaloane poate chiar mai devreme decat perioada in care ar trebui sa ne incadram. Dar a aparut acest aspect dintr-o necesitate, nu dintr-o dorinta nejustificata. Suntem la aceatsa data cu plata pensiilor din sistemul public, ori acele pensii bazate pe contributivitate, la un procent de 8% din PIB”, a declarat si ministrul Muncii Marius Budai.