Avertismentul Mihaelei Bilic

Nutriลฃionistul Mihaela Bilic demonteazฤƒ unul dintre cele mai mari mituri alimentare romรขneลŸti despre SLฤ‚NINA DE PORC: โ€žpe cรขt este de gustoasฤƒ, pe atรขt de periculoasฤƒ se crede cฤƒ este pentru sฤƒnฤƒtate, mai ales pentru cei care au probleme cu colesterolul.โ€

Iatฤƒ cฤƒ lucrurile nu stau chiar aลŸa, ci din contrฤƒ. Mihaela Bilic spune cฤƒ SLฤ‚NINA DE PORC duce mai degrabฤƒ spre SOMON ลŸi ULEIUL DE Mฤ‚SLINE, atunci cรขnd vine vorba despre conลฃinutul de acizi graลŸi.

โ€žSomonul cu picioare eโ€ฆ porcul de Mangaliลฃaโ€.

La o analizฤƒ concretฤƒ a conลฃinutului de acizi graลŸi din slฤƒnina acestui animal, s-a observat cฤƒ procentul de grฤƒsimi mono- ลŸi poli-nesaturate depฤƒลŸeste cu mult pe cel al grฤƒsimilor saturate.

Mai aproape de somon ลŸi uleiul de mฤƒsline, slฤƒnina de porc e o sursฤƒ de grฤƒsime sฤƒnฤƒtoasฤƒ, spune Mihaela Bilic.

De ce este bunฤƒ slฤƒnina?

Conform cercetฤƒrilor actuale, slฤƒnina de porc prezintฤƒ numeroase beneficii pentru organism ลŸi este ideal sฤƒ fie consumatฤƒ รฎn cantitati moderate, dar regulate.

Ajutฤƒ la รฎntฤƒrirea sistemului imunitar.
SpecialiลŸtii รฎn domeniu susลฃin cฤƒ datoritฤƒ acidului arahidonic, aceasta favorizeazฤƒ scฤƒderea colesterolului ลŸi este esenลฃialฤƒ pentru protecลฃia organismului.

Mai mult decรขt atรขt, cantitฤƒลฃile mici de grฤƒsime sunt benefice pentru inimฤƒ ลŸi pentru cele mai importante vase de sรขnge.

Un consumator de grฤƒsime are un ritm cardiac regulat, un muลŸchi cardiac mai puternic ลŸi o circulaลฃie uลŸoarฤƒ a sรขngelui.

De asemenea, slฤƒnina รฎncetineลŸte ลŸi intoxicarea alcoolicฤƒ ลŸi este un bun remediu pentru durerile articulare.

Trateazฤƒ mahmureala
Slฤƒnina รฎncetineลŸte ลŸi intoxicarea alcoolicฤƒ, prin acoperirea pereลฃilor stomacului cu grฤƒsime ลŸi crearea pansamentului gastric, care previne absorbลฃia rapidฤƒ de alcool din stomac.

Trateazฤƒ durerile de articulaลฃii
Pentru a scฤƒpa de durerile de articulaลฃii, se recomandฤƒ frecarea articulaลฃiilor bolnave cu unturฤƒ topitฤƒ sau cu slฤƒninฤƒ veche, tocatฤƒ prin maลŸina de carne, la care se adaugฤƒ o lingurฤƒ de miere de albine. Deasupra se pune celofan sau hรขrtie de pergament, se รฎnveleลŸte cu un fular ลŸi se lasฤƒ sฤƒ acลฃioneze peste noapte