Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă îți place ciocolata și îți place să te răsfeți din când în când, aceste briose de ciocolată marmorată sunt exact ce ai nevoie. Sunt ușor de făcut și au un aspect spectaculos, perfecte pentru a te impresiona pe tine și pe invitații tăi.

Ingrediente :

  • 1¼ ceașcă făină albă
  • 120 g unt moale (1/2 cană de unt)
  • 3 ouă de talie medie
  • 3/4 ceașcă zahăr alb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1½ linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 100g ciocolată neagră (fulgi)
  • 2 linguri unt topit
  • 3 linguri cacao neîndulcită
  • 100g fulgi de ciocolată

Instrucțiuni :

Adaugă ciocolata neagră și cele 2 linguri de unt topit într-un vas, pe foc mediu-mic. Topiți ciocolata și untul împreună, amestecând frecvent până devin netede și complet topite. Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l să se răcească timp de aproximativ 5 minute.Într-un bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Amestecă și lasă deoparte.

Bate untul și zahărul într-un bol mare până devin cremoase. Adaugă ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie.Adaugă amestecul de făină în amestecul de unt și continuă să bați până se omogenizează bine.

Scoate o parte din aluat și pune-o într-un alt bol. Adaugă cacaoa și ciocolata topită. Amestecă bine. Cu ajutorul unei linguri, împarte aluatul în formele de briose pregătite (1 lingură de fiecare tip de aluat). Folosind un scobitoare sau un cuțit, trasează ușor vârtejuri prin aluat pentru a crea efectul marmorat.

Coace pentru aproximativ 18-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 175°C sau până când un scobitoare introdusă în mijlocul brioșelor iese curată. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească complet înainte de a le servi.

Acum poți savura aceste delicioase briose de ciocolată marmorată alături de o ceașcă de cafea sau de un ceai cald și să-ți bucuri oaspeții cu un desert rafinat și gustos!