Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari.

Din vară, deciziile privind sumele de plată după recalculare vor fi trimise prin poștă, astfel încât din septembrie să intre în plată după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor.

Ministrul a precizat, într-o emisiune TV, că ”în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă”.

În acest interval de timp, trebuie să fie implementat softul care va face recalcularea, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

”Se va ţine cont de totalul punctelor asimulate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare”, a completat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a mai arătat că este o premieră în România faptul că pensionarii în acelaşi an au parte de două majorări importante a pensiilor, cea din ianuarie cu inflaţia şi cealaltă de la 1 septembrie.

”Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai arătat Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în legea pensiilor.

Cine sunt pensionarii care vor primi 1.500 de lei în plus la pensie!

Daniel Baciu a subliniat că din septembrie, după ce pensiile vor fi recalculate, românul va avea o pensie mai mare cu 65%, ceea ce înseamnă în bani aproximativ 1500 de lei.

„Un fost tâmplar la Antepriza construcții-montaj are în momentul de față 36 de puncte contributive calculate efectiv pe contributivitate şi a realizat 43 de ani, o lună și 23 de zile.

Pentru calculul punctelor de stabilitate, folosim numai stagiul de cotizare contributiv, care se compune decât din primele două componente, deci condiții normale și condiții de grupă.

Stagiul contributiv este de 36 de ani şi 7 luni şi, în prezent, are o pensie în plată de 2.192 de lei.

Are un număr total de puncte de stabilitate de 7,8331. Aceste puncte de stabilitate se adaugă la punctele contributive, rezultând un număr total de puncte de 44,73073.

Deci de la 2192 de lei, cât are pensia în prezent domnul pensionar de la Sectorul 5, ajunge la 3.624 lei, deci o diferență de 1.432 lei în plus.

Atât va avea după recalculare, de la 1 septembrie, rezultând o creștere de 65,33%”, a declarat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

La rândul său Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat care sunt românii care vor primi 1.000 de lei în plus la pensie.

Ea a subliniat că cei mai avantajați vor fi pensionarii cu un stagiu mare de cotizare.

„Sunt posibile majorările de 90%-100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat. Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 de lei”, a explicat Doina Pârcălabu la un post de televiziune.