Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Este sezonul murăturilor și al vinetelor, iar acestea din urmă pot fi folosite în rețete delicioase pentru iarna. Dacă vrei să te asiguri că vinetele tale rămân proaspete și pline de nutrienți pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să știi când să le pui în congelator. Află în continuare câteva recomandări care te vor ajuta să le pregătești corespunzător pentru congelare.

Congelarea vinetelor este o modalitate excelentă de a le păstra proaspete și de a le folosi în diverse rețete viitoare. Această metodă simplă transformă vinetele coapte în vinete congelate, care vor fi gata de utilizat oricând ai nevoie de ele.

Înainte să începi procesul de congelare a vinetelor, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Este recomandat să alegi vinete românești și să profiți de perioada lor de sezon, care se întinde de la luna iunie până aproape de finalul lunii octombrie.

Cum să coaceți vinetele pentru congelare

Deși pot părea legume rezistente, vinetele trebuie pregătite relativ repede după ce le-ai cumpărat. Cea mai bună metodă de preparare este coacerea lor pe grătar, mai ales în sezonul de vară. Pune vinetele pe grătar la foc mediu și coace-le până coaja se carbonizează și miezul devine moale.

După ce ai copt vinetele și ai îndepărtat cojile, este momentul să le pregătești pentru congelare. Poți să le congelezi crude, tăiate în cuburi, felii sau întregi. Dar despre asta vom vorbi mai târziu. Acum, hai să ne concentrăm pe momentul potrivit pentru a le pune în congelator.

Cum să congelezi vinetele coapte

După ce ai copt vinetele și le-ai curățat, trebuie să le pui în pungi de plastic. Pune câteva vinete în fiecare pungă și presează punga pentru a înlătura aerul. Legă punga foarte bine și pune-o imediat în congelator.

Vinetele coapte pot fi păstrate în congelator timp de aproximativ 5 luni. În acest timp, le poți folosi în diverse rețete, cum ar fi salata de vinete cu maioneză sau cu ceapă, sau le poți găti în alte preparate pe care le vei savura în timpul iernii.

Cum să congelezi vinetele în felii

Dacă intenționezi să folosești vinetele pentru preparate care necesită felierea lor, cel mai bine este să le congelezi în felii. Taie vinetele în felii de aproximativ un centimetru grosime și coace-le în cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute, în funcție de mărimea lor.

După ce vinetele s-au răcit, acoperă feliile cu hârtii cerate pentru a preveni lipirea și păstrează-le în pungi sau recipiente pentru congelare.

Cum să congelezi vinetele în bucăți

Dacă preferi să folosești vinetele în bucăți pentru preparatele tale de iarnă, urmează acești pași simpli. Înăbușește vinetele întregi cu o furculiță și coace-le în cuptor la 200 de grade timp de 30-45 de minute, până când devin fragede și înmoaie.

După ce s-au răcit, taie vinetele în două, scoate pulpa și pune-o în pungi sau recipiente pentru congelator.

Vinetele sunt ideale atunci când sunt consumate proaspete, în câteva zile de la cumpărare. Dacă însă vrei să le păstrezi pentru mai târziu, metoda congelării este cea mai bună opțiune. Urmează acești pași simpli și vei putea profita de savoarea vinetelor tale pe tot parcursul iernii!