Actrița Rona Hartner, care a murit la doar 50 de ani în Franța răpusă de o boală incurabilă.

Rona Hartner a fost diagnosticată în vară cu cancer la plămâni și creier,. „Am o tumoare de 5 cm la plămâni și 7 tumori pe creier“, mărturisea actrița.

Deși boala era în stadiul patru, Rona Hartner nu a renunțat să lupte și să spere că va învinge din nou cancerul, mai ales cu ajutorul credinței.

„Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt șapte, și la glandele suprarenale au văzut metastaze. Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța. O să urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabilă“, a declarat Rona Hartner pentru Playtech.

Cântăreața a mărturisit că nu se simte bine, de aceea medicii i-au interzis orice activitate care ar putea să o afecteze și mai mult. Drept urmare, toate proiectele sale au fost puse pe pauză.

Mai aveam concerte, dar, din cauza problemelor de sănătate, medicii mi-au interzis să mai călătoresc cu avionul. Nu mai am voie nici măcar să conduc mașina, am un șofer care mă duce unde am treabă. Nu mai am voie nici pe scenă, s-ar putea să fie nevoie de o pauză artistică, de vreo doi ani, de un concediu medical foarte lung, pentru refacere, timp în care, din păcate, nu pot câștiga bani. Boala mi-a dat totul peste cap“, a povestit Rona Hartner, conform Playtech.

Artista privea această nouă încercare drept un test divin și crede că rugăciunile și atitudinea pozitivă o vor ajuta și de această dată în lupta cu boala.

„Boala e în stadiul patru, nu e bine. Când ești bolnav, te abandonezi lui Dumnezeu. Nu știu ce deznodământ o să aibă această nouă boală, pneumonie, metastaze la cap, cancerul se comportă cam agresiv, dar Dumnezeu e mare, îl rog pentru un miracol, în fiecare zi fac rugăciuni: «Cancerule, ieși din mine!». N-am terminat misiunea pe pământ, am o voință proprie“, a mai spus Rona Hartner pentru sursa citată.

Rinda, sora Ronei Hartner a făcut public un mesaj în care a deplâns moartea surorii ei.

”Steagul nostru in trei culori s-a întunecat azi dimineața și Balcanii îți plâng plecarea ta dintre cei vii. Gadjo Dilo, acela né d’une cigogne, micul  Blond de Casbah si toți care au jucat cu tine vor trăi cu amintirea zâmbetului tău.

Vocea ta puternica și unica ne-a rămas imprimată pe numeroasele discuri pe care o sa le putem asculta in buclă.

Ai avut dreptate să trăiești din plin Ronel. Limbile ceasului fiecăruia baț în timp și nu deviază niciodată, așa că haideți să ne bucurăm de viață și să-i mulțumim pentru tot ce ne-a lăsat.

Surioara mea mică așa cum îți plăcea să-ți spun, Ronel, o să-mi lipsești cum nici nu-ți puteai închipui.
O să-i lipsești fetiței tele foarte tare, o să le lipsești la toți.

Stelele în cer sunt fericite ca te au pe tine printre ele acum. O stea în plus va lumina în seara asta,
Drum bun și luminat, Ronel”, a scris ea.

Rona Hartner, celebra actriță și cântăreață, care s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după o luptă cu cancerul de plămâni, va fi înmormântată vinerea viitoare, pe 1 decembrie.

Rinda, sora actriței, a făcut public un mesaj pe rețelele sociale, prin care a oferit detalii despre înhumarea ei.

Sunt Rinda. Cu lacrimi în ochi vă scriu să vă dau detalii despre înhumarea surorii mele. Rona va pleca luni din Toulon către țara ei iubită, va fi la Capela Cimitirul Bellu Catolic din București de miercuri până vineri la ora 12:00, când o vom conduce pe ultimul drum să se odihnească alături de strămoșii noștri”, a scris ea.