Câtă drojdie trebuie să pui la 1 kg de făină

Orice gospodină vrea să știe care este secretul pentru cel mai bun cozonac ori pentru o pâine de casă de-a dreptul delicioasă și pufoasă. Cel mai important ingredient este, fără doar și poate, drojdia.

Probabil că nu știai până acum, însă la 1 kg de făină trebuie să pui 30 g de drojdie proaspătă. Este bine de reținut faputul că preparatul va fi puțin mai pufos dacă acest ingredient nu este uscat atunci când îl adaugi pentru aluat.

Ocupă-te de rețetă în mod normal, însă să fii atentă să folosești cantitatea corectă de ingrediente dacă îți dorești ca aluatul să crească și să fie mai delicios decât de obicei. Este recomandat să îl lași la crescut pe cât de mult posibil.

Dacă nu ai drojdie proaspătă, bineînțeles că poți folosi una uscată, însă mai puțină. Pentru această metodă trebuie să folosești 21 g la 1 kg de făină.

Drojdie congelată pentru cozonac

Cozonacul este de nelipsit de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare. În cazul în care vrei să folosești drojdie congelată pentru acest pas, este important să știi că aceasta trebuie scoasă de la frigider cu o seară înainte.

Drojdia devine ca o pasă după ce o scoți de la rece, însă nu trebuie să te îngrijorezi pentru că este normal. La un kilogram de făină trebuie să folosești 50 g de produs scos de la congelator.

Toate gospodinele știu că este mai bine ca ingredientele să fie proaspete, mai ales când vine vorba de cozonac. Dacă ești atentă la toți pașii, cu siguranță că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.