Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pregătirile pentru Revelion sunt în toi, iar printre numeroasele superstiţii legate de noaptea dintre ani, cele legate de pregătirea mesei festive ocupă un loc important în cultura românilor.

Românii superstiţioşi sunt convinşi că anumite mâncăruri nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, pentru că acestea atrag norocul în noul an. 

1. Peştele

”Nicio masă fără peşte” este o zicală a românilor, care trebuie respectată şi de Revelion. Se spune că dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează. 

2. Strugurii albi

Simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

3. Fructele rotunde

Citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de revelion. Acestea simbolizează sănătatea şi vitalitatea. 

4. Legume verzi

Varza, salata, spanacul ar trebui şi ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii, iar frunzele sunt asociate cu bancnotele, astfel încât se crede că dacă vom mânca legume verzi de Anul Nou vom fi mai bogaţi în noul an.

4. Fasole, mazăre şi linte

Legumele în formă de boabe simbolizează şi ele belşugul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion.

5. Pastele şi cerealele

Considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente, pastele şi cerealele nu ar trebui evitate în noaptea dintre ani.

6. Carnea de porc

Vedeta meniurilor de sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească şi pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi.  

7. Carnea de curcan

La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc.

8. Rodiile şi smochinele
 

Printre fructele care ar trebui mâncate în noaptea dintre ani se mai numără rodiile şi smochinele. Acestea simbolizează fertilitate şi prosperitate.

9. Tortul

La desert tortul nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion, el simbolizând veşnicia. 

10. Şampania

La cumpăna dintre ani, paharul  de şampanie nu trebuie să lipsească, considerându-se că astfel vor fi îndeplinite dorinţele, iar noul an va fi unul îmbelşugat.