Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ai întâmpinat vreodată situația în care un piept de pui începe să se dezintegreze în bucăți în timp ce îl gătești?

Alesia Cooper, o mamă din Irving, Texas, a experimentat acest fenomen înfricoșător la prima mână. Ea a distribuit pe 21 martie o fotografie cu acest piept de pui ciudat, provocând un val de curiozitate și îngrijorare.

Cooper a explicat că a cumpărat pieptul de pui de la un supermarket cu buget redus, Aldi. Nu a putut să nu se întrebe dacă nu cumva era carne falsă. A glumit spunând că nu a mai gătit fileuri de pui de la acea vreme.

Fotografia a adunat o varietate de comentarii, de la teorii ale conspirației la discuții despre carne mărită în laborator. O teorie a sugerat că acest piept de pui ciudat este rezultatul unor noi metode de mărire în laborator dezvoltate pentru a combate gripa aviară și crizele de resurse. O altă persoană a declarat simplu: „Este fals, nu-l mai cumpăr”.

Cu toate acestea, realitatea este destul de diferită. Fenomenul așa-numit de „piept lemnos” sau „carne spaghete” este cauzat de industria de creștere a păsărilor. Cresterea animalelor cu dorința de profit a făcut ca fermele să folosească hormoni de creștere pentru a obține piepturi de pui anormal de mari. Această practică duce la dezvoltarea texturilor anormale în carnea de pui.

Dr. Massimiliano Petracci, profesor de științe agricole și alimentare la Universitatea din Bologna din Italia, confirmă că aceste anomalii sunt asociate cu păsările care cresc rapid.

De-a lungul anilor, greutatea medie a pieptului de pui a crescut semnificativ. În 1925, dura 112 zile pentru ca un pui să ajungă la o greutate medie de 2,5 kg. Astăzi, durează doar 47 de zile pentru ca un pui să ajungă la aproximativ 5,03 kg.

Această creștere rapidă este un răspuns direct la cererea tot mai mare de produse din carne de pui, în special opțiuni ieftine precum nuggets, aripi și sandwich-uri de pui. Dr. Michael Lilburn, profesor la Centrul de Cercetare Avicolă al Universității de Stat din Ohio, explică faptul că cererea consumatorilor determină industria să se adapteze. Majoritatea populației dau prioritate prețului înaintea înțelegerii provenienței alimentelor lor.

Așadar, data viitoare când veți întâlni un piept de pui misterios, amintiți-vă că nu este o experiență cu carne falsă sau o ciudățenie crescută în laborator.

Este rezultatul încercării industriei de carne de a satisface dorința noastră în creștere pentru carne de pui. Să continuăm să punem întrebări importante și să cerem transparență, astfel încât să putem face alegeri informate despre alimentele pe care le consumăm.