Lista de ingrediente:

-50 grame miez de nucă măcinat
-1 kilogram făină
-300 grame zahăr
-8 ouă
-100 grame stafide
-coaja de la 1 lămâie
-praf de copt zahăr
-1,5 pachet unt
-vanilat
-1 păharel mic de rom

Cum se prepara:

Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă. Praful de copt se dizolvă în rom. Se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, şi se amestecă bine.

Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr. Se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă faina, câte un pic, pentru a nu se lăsa compoziţia. Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat. Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi; când s-a rumenit şi a prins coajă, e gata checul, să-nceapă sărbătoarea.

Pofta buna sa aveti!

Sursa: https://www.bzi.ro/