Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!


În timpul postului, când alimentația este restricționată și abstinența este la ordinea zilei, poate fi dificil să găsești deserturi sănătoase și ușor de pregătit.

Totuși, există o prăjitură care este extrem de simplu de făcut și este potrivită pentru această perioadă. Această prăjitură nu necesită coacere și are un gust delicios, fiind o variantă sănătoasă și ușoară pentru a satisface pofta de dulce în timpul postului.

Este ușor de pregătit și nu necesită multe ingrediente sau timp de preparare.

Ingrediente:

  • 1,8-2 kg mere
  • 350 g biscuiți populari (aproximativ 40 bucăți)
  • 350 g zahăr
  • 4 plicuri budincă de vanilie
  • 650 ml apă
  • 150 g stafide
  • o sticluță de esență de rom
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • un praf de sare

Mod de preparare:


În primul rând, lăsăm stafidele să se înmoaie în rom, iar merele, după ce le-am curățat, le taiem în bucățele mici.

Într-o cratiță, punem la fiert 500 ml apă cu zahărul. Când zahărul s-a topit, adăugăm merele și le lăsăm să se înmoaie fără să le zdrobim.

Dizolvăm cele 4 plicuri de budincă în cei 150 ml de apă rămași și le turnăm peste mere, continuând să fierbem amestecul pentru câteva minute (2-3), amestecând încontinuu.

Când compoziția este gata, adăugăm stafidele, un praf de sare și scorțișoară. Într-un vas dreptunghiular, așezăm un strat de biscuiți, apoi un strat de cremă de mere fierbinte. Continuăm acest proces în același mod.

La final, trebuie să avem trei straturi de biscuiți și trei straturi de mere, ultimul fiind de mere.

Lasăm prăjitura să se răcească, apoi o punem la frigider timp de 2-3 ore, astfel încât biscuiții să se înmoaie și să putem tăia prăjitura.

Pofta buna!