Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente necesare

  • 200 grame de biscuiți sau piscoturi
  • 550 ml lapte proaspăt de vacă
  • 5 ouă
  • 350 grame de zahăr
  • 300 grame de unt
  • 1 budincă de vanilie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 250 grame de nuci
  • 75 de grame de făină

  • Pentru glazură:
    • 100 de grame de ciocolată cu lapte
    • 40 grame de unt
    • 30 ml lapte proaspăt de vacă
  • În plus:

    • 100 de grame de migdale feliate

Mod de preparare

Într-un bol, separați gălbenușurile de albușuri.

Adăugați într-o oală gălbenușurile, 200 de grame de zahăr și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Bateți cu un mixer până obțineți o compoziție albă.

Puneți amestecul pe baia de apă și gătiți-l timp de 10 minute, amestecând constant.

Scoateți-l de pe foc, bateți-l timp de 1 minut cu mixerul și lăsați-l să se răcească.

Într-un bol, bateți untul moale până obțineți o cremă pufoasă.

Adăugați treptat compoziția de ouă în cremă, amestecând continuu.

Se prepară budinca de vanilie dizolvând-o în 400 ml de lapte rece. Se pune pe foc și se fierbe până compoziția se îngroașă. Lăsați-o să se răcească complet, apoi adăugați-o la crema de unt și amestecați până la omogenizare.

Într-un castron separat, bateți albușurile spumă cu 200 de grame de zahăr. Adăugați făina și amestecați ușor cu o spatulă.

Tăiați nucile în bucăți mari și adăugați-le în compoziție.

Astfel, veți obține un pandișpan. Acoperiți o tavă dreptunghiulară de copt cu hârtie de copt, turnați aluatul în ea și niveleazăți.

Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.

Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească. Îndepărtați forma și hârtia.

Într-un bol, înmuiați biscuiții sau piscoturile în 100 ml de lapte, apoi aranjați un strat în tava.

Ungeți cu crema și așezați blatul de pandișpan peste cremă. Ungeți cu crema rămasă și puneți un nou strat de biscuiți înmuiați în lapte.

Puneți desertul la frigider timp de 1 oră.

Pentru glazură, topiți ciocolata, untul și laptele într-un cuptor cu microunde sau pe baie de apă. Amestecați bine, puneți glazura într-o pungă și decorați desertul.

Presărați migdalele feliate deasupra și serviți.

Poftă bună!