Vorbind despre alimentația sănătoasă și toate acele fructe și legume care au un impact enorm în menținerea corpului în formă, se pare că puternicii curmale sunt subapreciate.
Dacă oamenii ar cunoaște beneficiile pe care le au curmalele asupra sănătății generale, acestea ar deveni cu siguranță parte esențială a meniului zilnic.
Descoperă cum doar trei curmale pe zi îți pot îmbunătăți calitatea vieții:
Susținerea arterelor
Bogate în potasiu, curmalele ajută la reglarea colesterolului ridicat, reducând astfel riscul de atac de cord.
Stimularea ficatului
Curmalele reglează funcționarea ficatului și ajută la combaterea bolilor care îl afectează.
Sănătatea vederii
Consumând doar trei curmale pe zi, îți poți menține vederea clară. Vitamina D din aceste fructe contribuie, de asemenea, la menținerea pielii strălucitoare.
Energizant natural
Dacă te simți obosit și ai nevoie de un impuls de energie, nu mai consuma băuturi energizante nesănătoase. Adaugă o jumătate de nucă în interiorul unei curmale și vei simți cum rezistența ta crește.
Îmbunătățirea digestiei
Constipația poate fi o problemă serioasă. Dacă te confrunți cu această afecțiune, consumă curmale, deoarece fibrele din ele vor ameliora simptomele.
Agenți antiinflamatori
Dacă te confrunți cu inflamații, curmalele te pot ajuta să le reduci, fiind bogate în magneziu.
Antioxidant natural
Dacă simți că organismul tău are nevoie de o detoxifiere, încearcă să consumi curmale. Curmalele proaspete conțin antocianidine și carotenoizi, iar cele uscate conțin polifenoli care ajută organismul să scape de radicalii liberi.
Echilibrarea nivelului de zahăr din sânge
Reglarea și reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge necesită atât medicamente, cât și alimente care nu cresc nivelul acestuia. Curmalele au un impact glicemic scăzut, ajutând la gestionarea simptomelor diabetului de tip 2.
Reglarea tensiunii arteriale
Medicii spun că este necesar un aport zilnic de aproximativ 370 de miligrame de magneziu pentru a regla tensiunea arterială ridicată. O porție obișnuită de curmale oferă în jur de 80 de miligrame din acest mineral.
Îmbunătățirea performanței creierului
Consumul de curmale poate îmbunătăți semnificativ memoria. Așadar, dacă înveți pentru un examen, curmalele te pot ajuta să reții mai mult. Cercetătorii cred, de asemenea, că acestea pot suprima semnele timpurii ale bolilor legate de pierderea memoriei.
Creșterea densității osoase
Curmalele sunt bogate în potasiu, un mineral care ajută la menținerea oaselor mai dense și mai sănătoase. Persoanele care suferă de osteoporoză și osteopenie spun că consumul de curmale le ajută la reducerea durerii.
Îndulcitor natural
Multe mame folosesc curmalele în locul îndulcitorilor artificiali atunci când prepară mese sănătoase pentru cei mici.