Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Nici eu nu sunt expert în bucătărie, dar am descoperit că checurile sunt ușor de preparat, datorită rețetelor simple.

Aceste checuri sunt atât de simplu de făcut, încât chiar și un copil ar putea să le pregătească. Și sunt perfecte pentru mesele festive, fiind un aperitiv rapid și ingenios care cucerește pe toată lumea. Așa că vreau să vă împărtășesc cea mai simplă rețetă de chec aperitiv de post.

Rețetă de Chec Aperitiv de Post cu Legume și Ciuperci Ingrediente:

-1 kilogram cartofi

-2 cani mari de făină

-350 grame ciuperci champignon brune

-2 morcovi

-1/2 conopidă

-1 ardei rosu

-frunze de pătrunjel

-150 mililitri iaurt simplu de soia

-50 mililitri lapte de soia

-sare

-piper

-1/2 linguriță rozmarin uscat

-1 plic de intaritor pentru sosuri (are un gust foarte bun)

Mod de preparare:

Toate legumele tăiate rondele se opăresc și se lasă să se scurgă pe un șervețel. Făina se amestecă cu laptele, puțină sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

Toate ingredientele se omogenizează bine și se pun într-o tavă de chec, fără să o tapetezi, într-un cuptor preîncălzit pentru aproximativ 10 minute.

După ce se scoate tava din cuptor, se așează legumele în straturi (ciupercile tăiate pe jumătate, conopida buchetele și cartofii). Se toarnă peste legume compoziția făcută din iaurt, condimente (rozmarin, sare, piper), 3 linguri de făină și un plic de intaritor pentru sosuri.

Se ornează cu câteva legume deasupra, pentru un aspect plăcut.

Checul se introduce în cuptorul preîncălzit la aproximativ 200 de grade Celsius și se coace timp de aproximativ 30 de minute, până când se rumenește frumos.

Vezi si: Reteta de Drob de Post – Simplu si rapid

Ingrediente:

1 kilogram de ciuperci (orice tip)

2 felii de pâine

6 ouă

2-3 cepe

1 canita de lapte

1 legătură de pătrunjel

3 linguri de făină

1 canita de ulei

piper negru

2 căței de usturoi

Mod de Preparare:

Ceapa și usturoiul se călesc ușor, în timp ce ciupercile se fierb și se scurg. După ce s-au răcit, ciupercile se trec prin mașina de tocat.

Se adaugă feliile de pâine înmuiate în lapte, stoarse și sfărâmate cu furculița, sare, piper și cele 5 ouă.

Se amestecă bine, se adaugă făina albă – 2-4 linguri, în funcție de consistență – și pătrunjelul verde tocat.

Compoziția se întinde în tava de copt unsă cu ulei.

Ouăle rămase se bat până când se omogenizează gălbenușurile cu albușurile, apoi se toarnă peste drob pentru a-i oferi o aspect plăcut.

Uneori, acest ou bătut poate fi amestecat cu boia de ardei dulce pentru a evidenția aspectul drobului.

La fel, în loc de boia se poate adăuga mărar tocat sau susan.