Checul de casă perfect pentru orice ocazie! Savurează acest mâncăruri delicioase care te vor bucura și pe tine și pe întreaga ta familie. Poftă bună!
Ingrediente:
8 linguri făină
8 linguri zahăr
8 linguri ulei (preferabil ulei de floarea-soarelui)
4 ouă reci
1 linguriță praf de copt
1 lingură zeamă de lămâie
1 vârf de cuțit sare
2-3 linguri pudră de cacao
Opțional: coajă de lămâie/portocale, esență de vanilie etc.
Separarea ouălor:
Gălbenușurile se separă de albușuri.
Prepararea compoziției:
Într-un bol, se bat gălbenușurile împreună cu zahărul, zeama de lămâie și sarea (împreună cu vanilia sau coaja de lămâie, dacă se folosesc) până când zahărul se dizolvă complet.
Uleiul se adaugă treptat în compoziție și apoi se adaugă și albușurile bătute spumă.
Făina cernută și praful de copt se adaugă treptat în compoziție și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Asamblarea checului:
Trei sferturi din aluat se transferă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și făină.
În compoziția rămasă, se adaugă pudra de cacao.
Aluatul cu cacao se întinde peste cel din tavă, folosind o furculiță pentru a crea un model în aluatul alb.
Opțional, se poate adăuga miez de nucă măcinat sau tocat grosier deasupra. Coacerea:
Se preîncălzește cuptorul la temperatura de aproximativ 170°C și se introduce tava la cuptor. Este important să nu deschideți ușa cuptorului în primele 20 de minute.
Checul se lasă la cuptor timp de aproximativ 45 de minute sau până trece testul scobitoarei (scobitoarea trebuie să iasă curată).
Răcirea și depozitarea:
După ce a fost copt, checul se lasă să se răcească puțin, apoi se scoate din tavă și se păstrează într-o folie pentru alimente.
Savurează cu poftă! 😋 Poftă bună!
Notă: Pentru a obține două checuri, ingredientele se dublează. Această rețetă este perfectă pentru a fi savurată alături de o cană de ceai sau cafea!