Chiftele de nฤut โ Reศetฤ de post delicioasฤ
Chiftelele de nฤut sunt o alternativฤ excelentฤ la chiftelele clasice, fiind sฤศioase, aromate ศi perfecte pentru o masฤ de post. Sunt uศor de preparat, nu conศin produse de origine animalฤ ศi pot fi savurate atรขt calde, cรขt ศi reci. Iatฤ cum le poศi pregฤti acasฤ!

Ingrediente necesare:
300 g nฤut uscat
1 ceapฤ mare
1 cฤศel de usturoi
2 linguriศe chimen mฤcinat
1 linguriศฤ boia dulce
Cรขteva fire de pฤtrunjel proaspฤt
Cรขteva fire de coriandru proaspฤt
Sare ศi piper, dupฤ gust
Ulei pentru prฤjit
Mod de preparare:
Hidratarea nฤutului โ Cu o searฤ รฎnainte, pune nฤutul รฎntr-un bol cu apฤ rece ศi lasฤ-l la รฎnmuiat peste noapte. Acest pas este esenศial pentru a obศine o texturฤ moale ศi cremoasฤ.
Prepararea compoziศiei โ A doua zi, scurge bine nฤutul ศi mixeazฤ-l รฎntr-un blender sau robot de bucฤtฤrie รฎmpreunฤ cu ceapa tocatฤ, usturoiul pisat, pฤtrunjelul ศi coriandrul proaspฤt. Trebuie sฤ obศii o pastฤ densฤ ศi omogenฤ.
Condimentarea โ Adaugฤ รฎn compoziศie chimenul mฤcinat, boiaua dulce, sarea ศi piperul. Amestecฤ bine pentru a uniformiza aromele.
Formarea chiftelelor โ Umezindu-ศi mรขinile cu apฤ, formeazฤ chiftele de dimensiuni egale, astfel รฎncรขt sฤ se prฤjeascฤ uniform.
Prฤjirea โ รncinge uleiul รฎntr-o tigaie ศi prฤjeศte chiftelele pรขnฤ devin aurii ศi crocante pe exterior. Scoate-le pe un prosop de hรขrtie pentru a elimina excesul de ulei.
Servirea โ Chiftelele de nฤut pot fi consumate calde sau reci, simple sau alฤturi de salate, sosuri de iaurt vegetal sau lipii.
Aceste chiftele sunt ideale pentru un prรขnz rapid, o cinฤ uศoarฤ sau chiar pentru a fi luate la pachet. Sunt bogate รฎn proteine vegetale ศi arome delicioase, perfecte pentru orice ocazie! Poftฤ bunฤ!



