Chiftelute de Post

Chiftele de nฤƒut โ€“ Reศ›etฤƒ de post delicioasฤƒ

Chiftelele de nฤƒut sunt o alternativฤƒ excelentฤƒ la chiftelele clasice, fiind sฤƒศ›ioase, aromate ศ™i perfecte pentru o masฤƒ de post. Sunt uศ™or de preparat, nu conศ›in produse de origine animalฤƒ ศ™i pot fi savurate atรขt calde, cรขt ศ™i reci. Iatฤƒ cum le poศ›i pregฤƒti acasฤƒ!

Ingrediente necesare:

300 g nฤƒut uscat

1 ceapฤƒ mare

1 cฤƒศ›el de usturoi

2 linguriศ›e chimen mฤƒcinat

1 linguriศ›ฤƒ boia dulce

Cรขteva fire de pฤƒtrunjel proaspฤƒt

Cรขteva fire de coriandru proaspฤƒt

Sare ศ™i piper, dupฤƒ gust

Ulei pentru prฤƒjit

Mod de preparare:

Hidratarea nฤƒutului โ€“ Cu o searฤƒ รฎnainte, pune nฤƒutul รฎntr-un bol cu apฤƒ rece ศ™i lasฤƒ-l la รฎnmuiat peste noapte. Acest pas este esenศ›ial pentru a obศ›ine o texturฤƒ moale ศ™i cremoasฤƒ.

Prepararea compoziศ›iei โ€“ A doua zi, scurge bine nฤƒutul ศ™i mixeazฤƒ-l รฎntr-un blender sau robot de bucฤƒtฤƒrie รฎmpreunฤƒ cu ceapa tocatฤƒ, usturoiul pisat, pฤƒtrunjelul ศ™i coriandrul proaspฤƒt. Trebuie sฤƒ obศ›ii o pastฤƒ densฤƒ ศ™i omogenฤƒ.

Condimentarea โ€“ Adaugฤƒ รฎn compoziศ›ie chimenul mฤƒcinat, boiaua dulce, sarea ศ™i piperul. Amestecฤƒ bine pentru a uniformiza aromele.

Formarea chiftelelor โ€“ Umezindu-ศ›i mรขinile cu apฤƒ, formeazฤƒ chiftele de dimensiuni egale, astfel รฎncรขt sฤƒ se prฤƒjeascฤƒ uniform.

Prฤƒjirea โ€“ รŽncinge uleiul รฎntr-o tigaie ศ™i prฤƒjeศ™te chiftelele pรขnฤƒ devin aurii ศ™i crocante pe exterior. Scoate-le pe un prosop de hรขrtie pentru a elimina excesul de ulei.

Servirea โ€“ Chiftelele de nฤƒut pot fi consumate calde sau reci, simple sau alฤƒturi de salate, sosuri de iaurt vegetal sau lipii.

Aceste chiftele sunt ideale pentru un prรขnz rapid, o cinฤƒ uศ™oarฤƒ sau chiar pentru a fi luate la pachet. Sunt bogate รฎn proteine vegetale ศ™i arome delicioase, perfecte pentru orice ocazie! Poftฤƒ bunฤƒ!