Cine este Alexandra Capitanescu, castigatoarea de la Vocea Romaniei: „Nu mai am cuvinte”


Finala sezonului 11 a emisiunii „Vocea României” din 2023 a avut loc în seara de vineri, 15 decembrie. Competiția pentru prestigiosul premiu de 100.000 de euro s-a desfășurat între Alexandra Capitanescu, Vlad Musta, Melisa Antonesi și Alex Maxim.

Câștigătoarea marelui trofeu în Finala „Vocea României” 2023 este Alexandra Capitanescu! Locul al doilea a fost ocupat de Vlad Musta, Melisa Antonesi s-a clasat pe locul al treilea, iar Alex Maxim pe locul al patrulea.

Cu trei momente absolut memorabile, detaliate în direct în ziarul „Viața liberă”, Alexandra Capitanescu din Galați a obținut trofeul „Vocea României” și premiul în valoare de 100.000 de euro. De asemenea, ea va fi invitată să cânte pe scena Electric Castle 2024.

În momentul de bucurie, Alexandra Capitanescu a transmis: „Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați ajutat să ridic acest trofeu! Mulțumesc lui Tudor Chirilă pentru că a făcut cele mai bune alegeri pentru mine și Irinei Baiant. Mulțumesc întregii echipe din spate și tuturor oamenilor implicați și care au fost alături de mine. Mulțumesc profesoarei mele de canto. Mulțumesc părinților mei, familiei mele și lui Dumnezeu. Nu mai am cuvinte!”, a spus Alexandra Capitanescu plină de emoție.

Despre Alexandra Capitanescu:

Alexandra Capitanescu, în vârstă de 19 ani, este originară din Galați și studiază în prezent la Facultatea de Fizică din București, având ca obiectiv de carieră de a deveni fizician medical. A manifestat întotdeauna interes pentru științele exacte, dar pasiunea ei pentru muzică a început de la o vârstă fragedă, fiind fascinată de sunetul emis de păsările din curtea casei.

În copilărie, cânta alături de bunica ei, o persoană la care ținea foarte mult. A privit-o ca pe o mamă și moartea acesteia, acum 4 ani, a afectat-o profund.

Alexandra a fost îndemnată să-și urmeze visul de a cânta, iar la vârsta de 10 ani a început să ia lecții de canto. Primele ei apariții au fost la câteva festivaluri de muzică din țară și Republica Moldova, dar scena cea mai mare a fost cea a emisiunii „Românii au talent”.

„Rock-ul mă face să trăiesc”, a mărturisit Alexandra, chiar dacă nu era decisă asupra direcției pe care ar urma să o ia după liceu. „Aș vrea să merg fie pe Conservator, fie pe Chirurgie”, a dezvăluit adolescenta la acea vreme.

La momentul sau solo, Alexandra a cantat piesa „Alone”.

„Eu sper si cred ca tu esti aceasta noua Laura Stoica de care romanilor le e atat de dor!”, a zis Theo Rose.

„Tu ai ceva din Laura Stoica, dar ai ceva si din Dida Dragan! Mie mi se pare ca esti o combinatie intre cele doua! Fantastica combinatia! Notele pe care le atingi sunt impresionante de-a dreptul! Si sper sa faci o cariera in muzica. Ar fi mare pacat sa nu auzim vocea asta din ce in ce mai mult si pe radio, si pe net, si cu piesele tale proprii”, a exclamat Smiley.

„A cantat piesa asta Ann Wilson, a cantat-o Celine Dion. Iarta-ma ca spun, dar poti sa stai linistita langa cele doua interpretari daca tot vorbim de voce!”, a spus Tudor Chirila.

Un moment de musical din „Fantoma de la Opera” a incheiat, vineri noaptea, finala competitiei „Vocea Romaniei” de la Pro Tv.

„Piele de gaina, piele de cocos, piele de orice vreti voi: Adrian Nour si Alexandra Capitanescu! Felicitari! Va multumim din suflet ca ati realizat un astfel de moment!”, a spus si prezentatorul Pavel Bartos.