Lista de ingrediente:

unt – 200 grame
zahar – 4 linguri
vanilina – dupa gust
oua – 2 bucati
lapte – 100 mililitri
coniac sau rom – optional

Cum se prepara:

1. Pregătiți ingredientele pentru cremă în avans, astfel încât in momentul prepararii să fie de la temperatura camerei.

2. Bateți ouăle cu zahărul și vanilia într-un castron. Se toarnă laptele si se amestecă.

3. Turnați compozitia rezuzltata într-o cratiță și încălziți-o la foc mic sau pe baie de aburi. Amestecați constant până când compozitia se îngroașă. Atentie, aceasta nu trebuie sa fiarba.

4. Lăsați compozitia să se răcească.

5. Înmoaie untul. Apoi bateți-l cu un mixer pana obtii compozitie albă pufoasă. Continuând să bati, adăuga treptat amestecul de ou-lapte.

6. Spre final, dacă doriți, puteți adauga coniacul sau romul.
Crema poate fi folosita imediat sau păstrata la frigider într-un recipient sigilat până la 4 zile. Această cremă delicioasă poate fi folosită pentru a umple eclere, a decora brioșe și prăjituri populare