Cremes

O prฤƒjiturฤƒ delicioasฤƒ, uศ™or de preparat, perfectฤƒ pentru o searฤƒ cu familia sau prietenii!ย ย Iatฤƒ cum sฤƒ o pregฤƒteศ™ti pas cu pas

Ingrediente:

(Pentru o tavฤƒ de 22 x 22 cm)

500 + 500 ml lapte

2 plicuri de budincฤƒ de smรขntรขnฤƒ fฤƒrฤƒ zahฤƒrย (40 g fiecare)

80 g fฤƒinฤƒ de grรขuย (aproximativ jumฤƒtate de pahar)

170 g zahฤƒr tosย (aproximativ 3/4 de pahar)

5 gฤƒlbenuศ™uri

1 pachet de aluat foietaj

200 g unt moale

Zahฤƒr pudrฤƒย pentru decor

Mod de preparare:

Pregฤƒtirea cremei de budincฤƒ:

รŽntr-un bol adรขnc, adaugฤƒย 500 ml lapte, pudra de budincฤƒ ศ™iย fฤƒina.

Pune zahฤƒrul ศ™i gฤƒlbenuศ™urile, apoi amestecฤƒ bine cu un tel, pรขnฤƒ obศ›ii o compoziศ›ie omogenฤƒ.

รŽncฤƒlzeศ™te restul deย 500 ml lapteย รฎntr-o cratiศ›ฤƒ pรขnฤƒ fierbe. รŽn timp ce amesteci continuu, adaugฤƒ treptat amestecul de budincฤƒ ศ™i continuฤƒ sฤƒ amesteci pรขnฤƒ cรขnd crema devine groasฤƒ.

Transferฤƒ crema รฎntr-un bol curat, acoper-o cu folie alimentarฤƒ ศ™i las-o sฤƒ se rฤƒceascฤƒ complet.

Coacerea aluatului foietaj:

รŽmparte aluatul foietaj rece รฎnย 18 pฤƒtrate egale.

Prepararea cremei finale:

รŽntr-un bol, bate untul moale cu mixerul ศ™i adaugฤƒ treptat crema de budincฤƒ rฤƒcitฤƒ, cรขte o lingurฤƒ pe rรขnd, pรขnฤƒ devine o cremฤƒ finฤƒ ศ™i omogenฤƒ.

Asamblarea desertului:

Aศ™eazฤƒย 9 pฤƒtrate de aluat foietajย rฤƒcit pe fundul tฤƒvii (pentru a uศ™ura transferul, fixeazฤƒ marginile tฤƒvii cu folie alimentarฤƒ).

รŽntinde crema de budincฤƒ uniform peste stratul de foietaj, apoi aศ™azฤƒ celelalteย 9 pฤƒtrateย de aluat deasupra.

Rฤƒcire ศ™i servire:

Lasฤƒ prฤƒjitura la frigider pentru cel puศ›inย 2 ore, pentru a se รฎntฤƒri ศ™i a-ศ™i pฤƒstra forma.

Scoate desertul din tavฤƒ, รฎndepฤƒrteazฤƒ folia, taie marginile pentru un aspect รฎngrijit ศ™i presarฤƒย zahฤƒr pudrฤƒย deasupra.