O prฤjiturฤ delicioasฤ, uศor de preparat, perfectฤ pentru o searฤ cu familia sau prietenii!ย ย Iatฤ cum sฤ o pregฤteศti pas cu pas
Ingrediente:
(Pentru o tavฤ de 22 x 22 cm)
500 + 500 ml lapte
2 plicuri de budincฤ de smรขntรขnฤ fฤrฤ zahฤrย (40 g fiecare)
80 g fฤinฤ de grรขuย (aproximativ jumฤtate de pahar)
170 g zahฤr tosย (aproximativ 3/4 de pahar)
5 gฤlbenuศuri
1 pachet de aluat foietaj
200 g unt moale
Zahฤr pudrฤย pentru decor
Mod de preparare:
Pregฤtirea cremei de budincฤ:
รntr-un bol adรขnc, adaugฤย 500 ml lapte, pudra de budincฤ ศiย fฤina.
Pune zahฤrul ศi gฤlbenuศurile, apoi amestecฤ bine cu un tel, pรขnฤ obศii o compoziศie omogenฤ.
รncฤlzeศte restul deย 500 ml lapteย รฎntr-o cratiศฤ pรขnฤ fierbe. รn timp ce amesteci continuu, adaugฤ treptat amestecul de budincฤ ศi continuฤ sฤ amesteci pรขnฤ cรขnd crema devine groasฤ.
Transferฤ crema รฎntr-un bol curat, acoper-o cu folie alimentarฤ ศi las-o sฤ se rฤceascฤ complet.
Coacerea aluatului foietaj:
รmparte aluatul foietaj rece รฎnย 18 pฤtrate egale.
Prepararea cremei finale:
รntr-un bol, bate untul moale cu mixerul ศi adaugฤ treptat crema de budincฤ rฤcitฤ, cรขte o lingurฤ pe rรขnd, pรขnฤ devine o cremฤ finฤ ศi omogenฤ.
Asamblarea desertului:
Aศeazฤย 9 pฤtrate de aluat foietajย rฤcit pe fundul tฤvii (pentru a uศura transferul, fixeazฤ marginile tฤvii cu folie alimentarฤ).
รntinde crema de budincฤ uniform peste stratul de foietaj, apoi aศazฤ celelalteย 9 pฤtrateย de aluat deasupra.
Rฤcire ศi servire:
Lasฤ prฤjitura la frigider pentru cel puศinย 2 ore, pentru a se รฎntฤri ศi a-ศi pฤstra forma.
Scoate desertul din tavฤ, รฎndepฤrteazฤ folia, taie marginile pentru un aspect รฎngrijit ศi presarฤย zahฤr pudrฤย deasupra.




