Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Prepararea chifteluțelor este simplă dacă urmezi sfaturile bucătarilor pricepuți. Află ce ingredient se folosește pentru a lega carnea tocată perfect și ce indicații trebuie să urmezi pentru a obține un rezultat ca în cărțile celebre de bucate.

Bucătarii experimentați vin cu câteva sfaturi esențiale pentru a găti cele mai delicioase chifteluțe din carne tocată. Primul sfat se referă la ingredientul folosit pentru a lega carnea, care nu trebuie neapărat să fie oul. În loc de acesta, în perioada de post, poți opta pentru amidon.

Folosește amidon de cartof (nu de porumb) pentru a lega carnea tocată astfel încât să poți forma bile de dimensiuni potrivite. Amestecă praful alb cu puțină apă și adaugă conținutul în carne, omogenizând ingredientele.

Unul din secretele bucătarilor pentru a obține cele mai bune chifteluțe se referă la modul de prăjire. Știm că un preparat perfect este atât gustos, cât și atrăgător din punct de vedere vizual. Modelează chifteluțele de aceeași dimensiune pentru a se găti uniform.

De obicei, o chifteluță are un diametru de 2,5 cm. Poți folosi acest indicator când modelezi bilele de carne tocată. Pentru precizie, cântărește carnea. Fiecare chifteluță ar trebui să cântărească între 26 și 30 de grame pentru a fi perfectă.

Dacă intenționezi să le servești ca aperitiv sau în supă, modelează-le mai mari. Dacă le incluzi într-o supă sau ciorbă, modelează-le de dimensiunea unei mușcături normale.

Pentru a obține chifteluțe uniforme, poți folosi o lingură de biscuiți sau de înghețată.

Chifteluțele pot fi preparate cu carne de porc, de pui, de curcan sau o combinație între acestea. Însă, ține cont că timpul de prăjire variază în funcție de conținutul de grăsime al cărnii.

Dacă vrei să le oferi un gust mai intens, adaugă în compoziție ierburi aromatice uscate, cum ar fi busuiocul, oregano, cimbrul sau mărarul. Usturoiul și ceapa verde îmbunătățesc, de asemenea, aroma.

Chifteluțele se gătesc repede la grătar, aproximativ 10 minute, rezultând o carne crocantă și bine rumenită, perfectă pentru a fi savurată.