Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pentru a le prepara, este musai să știți și cu ce leagă chiftelele de post, pentru a rămâne întregi!

Chiftelele din legume, o alegere perfectă în Postul Paștelui

Pentru persoanele care țin post, chiftelele preparate din legume sunt o alegere perfectă. De obicei, acestea pot fi prăjite, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii, în funcție de preferințe.

De cele mai multe ori, chiftelele de post riscă să nu se închege bine, iar majoritatea rețetelor de chifteluțe presupun utilizarea pesmetului. Pesmetul este făcut din pâine uscată măcinată.

Combinat cu lapte de soia sau lapte de migdale, se obține o pastă moale care leagă ingredientele și oferă o textură uniformă chifteluțelor.

Cu ce poți să legi chiftelele de post
Și făina de năut sau făina integrală pot fi folosite ca agenți de legare, oferind un gust și o textură plăcută chiftelelor de post.

Persoanele care vor să glutenul sau alți alergeni, pot folosi făina de orez sau făina de hrișcă pentru a lega chiftelele de post.

otodată, și semințele de in sau semințele de chia sunt excelente pentru compoziția chiftelelor, pentru că au capacitatea de a absorbi lichide și de a forma o gelatină naturală.

Rețetă chiftele de post din fasole


Ingrediente:


-300 g fasole albă uscată
-1 chifla înmuiată în apă
-făină sau pesmet
-ulei
-pătrunjel tocat
-păstârnac
-morcov
-ceapă
-foi de dafin
-usturoi
-sare și piper.


Mod de preparare:


Fasolea se lasă înmuiat într-un vas cu apă pentru a fierbe ușor. A doua zi se fierbe împreună cu un păstârnac, morcov, o ceapă și o foaie de dafin.

După ce boabele de fasole au fost fierte, se dau prin mașina de tocat sau se pasează. Pasta de fasole este amestecată cu o chiflă înmuiată în apă și 2 caței de usturoi pisat.

Se adaugă după gust sare, piper și se frământă foarte bine. Chiftelele sunt apoi tăvălite în făina sau pesmet și prăjite pe ambele părți în ulei încins.

Peste chiftele se presară pătrunjel tocat și se servesc calde.