Dan Ciotoi este un artist foarte cunoscut, care a făcut parte din „generația de aur”. Recent, el a avut parte de momente dificile, după ce a aflat că suferă de o boală gravă.

După mai multe vizite la medici și numeroase investigații, el a primit o veste teribilă: are cancer la colon! A început astfel o perioadă grea pentru el, cea în care a trebuit să se supună unei operații complicate. Dar cum a aflat, de fapt, că are cancer și cum a început totul?

Dan Ciotoi a avut parte de multe momente grele în ultimul timp. După multe investigații și controale la diferiți medici, artistul a aflat că are cancer la colon. A fost supus unei intervenții chirurgicale și trebuie să fie operat din nou.

Viața lui Dan Ciotoi s-a schimbat complet în ultimul an. Totul a început după un turneu în Germania, unde a fost nevoit să mănânce numai mâncare solidă. El era obișnuit să mănânce multe ciorbe, dar fiind pe drumuri, în străinătate, nu a avut acces la această mâncare preferată.

După câteva zile, a început să aibă dureri abdominale foarte puternice. A realizat că ceva nu era în regulă, așa că, imediat ce s-a întors în România, s-a dus de urgență la doctor. Au urmat o serie de controale și, după multe investigații, a aflat adevărul dureros.

„Adevărul este că totul a început de la faptul că nu am mai mâncat ciorbe. După ce am terminat turneul în Germania și m-am întors acasă, am început să am dureri abdominale foarte puternice. Am realizat că ceva nu este în regulă, dar nu am putut merge imediat la medic pentru că aveam alte concerte de susținut. După ultimul concert, am mers la un medic din Sibiu, care mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală. Mi-a recomandat să fac un CT, dar din cauza unor neînțelegeri și a greșelilor făcute de medicii de la spitalul județean unde am mers mai întâi, nu am reușit să fac acest CT imediat. Abia când am ajuns la un alt medic și am făcut investigațiile necesare, mi s-a spus că trebuie să fiu operat de urgență, în București”, a povestit Dan Ciotoi.

Cântărețul a trecut prin momente dificile, dar spune că a avut norocul de a nu trebuie să facă chimioterapie, deoarece cancerul nu se răspândise și a fost înlăturat prin intervenția chirurgicală. Acum, trebuie să aibă grijă de sănătatea lui și să urmeze un regim alimentar sănătos.

„Acum, nu am restricții alimentare mari. Trebuie doar să mănânc mai multe fructe, legume și să evit carnea roșie. Am renunțat la fumat după 40 de ani, pentru că mi-a fost teamă ca operația să nu fie afectată. Și, în plus, am slăbit 10 kilograme după operație”, a declarat Dan Ciotoi.

Este important ca Dan Ciotoi să aibă grijă de sănătatea lui și să urmeze îndrumările medicilor pentru a se recupera complet. Este un moment dificil pentru el, dar cu tratament adecvat și o atitudine pozitivă, poate depăși această boală și poate reveni pe scena muzicală.