Descoperă culisele casei din „Singur acasă”, un film emblematic al sărbătorilor de iarnă, care continuă să fie un favorit pentru multe familii. Vom explora locația exactă, procesul de filmare și disponibilitatea casei pentru vizite.

Amplasarea și designul casei din „Singur acasă” Filmul „Singur acasă”, apărut în 1990, este o creație a lui John Hughes, cunoscut pentru plasarea scenariilor sale în Chicago și suburbiile North Shore. Pentru acest film, echipa a căutat o locație potrivită în aceeași zonă. Casa selectată se află în Winnetka, Illinois, la aproximativ 26 km de Chicago, pe 671 Lincoln Avenue.

Casa, cu exteriorul său din cărămidă, s-a dovedit ideală pentru scenele filmului. Designul său combina un aer cald și primitor cu un sentiment de mister, perfect pentru aventurile lui Kevin. Chris Columbus, regizorul filmului, împreună cu John Hughes, au fost imediat atrași de această locație, considerând-o ideală pentru scenariu.

Secretele din spatele scenelor

Deși exteriorul casei a fost intens folosit în film, interiorul a prezentat anumite provocări. Din cauza dimensiunii limitate, care împiedica desfășurarea eforturilor de filmare, multe dintre scenele de interior au fost de fapt filmate într-o școală abandonată din apropiere. Aici, o replică a unei camere cu două etaje a fost construită pentru a facilita filmarea.

Vizitarea casei „Singur acasă”

Casa a devenit un loc de pelerinaj pentru fanii filmului, atrăgând vizitatori care doresc să vadă locația iconică și să capteze amintiri fotografice. În 2021, casa a fost chiar listată pentru închiriere printr-un eveniment special, unde gazda a fost personajul Buzz, fratele mai mare al lui Kevin din film. Cu toate acestea, aceasta a fost o ocazie unică, iar casa nu este disponibilă în mod regulat pentru închirieri.

Cum arată casa în prezent

La finalul anului 2023, casa rămâne un simbol al filmului clasic de Crăciun, păstrându-și farmecul și atrăgând în continuare admiratori. Cu 6 dormitoare și 6 băi, locuința reflectă stilul și eleganța arhitecturală specifică zonei în care se află.

În concluzie, casa din „Singur acasă” nu este doar o locație de film, ci și un monument cultural care continuă să fascineze și să aducă bucurie fanilor din întreaga lume. Deși vizitarea ei este limitată, spiritul filmului și magia locației rămân vii în inimile admiratorilor săi.