Ingrediente:

1 litru de lapte
1 lingura de sare
200-300 ml de smantana
3 oua

Mod de preparare:

Puneti sarea in lapte si dati la foc.
Intre timp bateti smantana si ouale.
De indata ce laptele incepe sa fiarba, adaugati amestecul de smantana si oua.
Puneti la strecurat masa dupa ce aceasta se ingroasa separandu-se de zer.
Lasati sa se scurga bine zerul.
Peste cateva ore poate fi servit.

Daca o sa adaugati putina curcuma, atunci cascavalul va avea o culoare galbena mai pronuntata.
Puteti, de asemenea, experimenta cu diferite verdeturi, cum ar fi mararul (atunci reduceti usor cantitatea de sare).
Daca vreti sa va iese un cascaval “pufos”, puteti adauga putin bicarbonat de sodiu in amestec.

Sursa: https://www.bzi.ro/100-natural-si-pufos-cum-sa-faci-cascaval-de-casa-pufos-si-gustos-619928