Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente salata de boeuf clasică:

1/2 kg carne de vită fiartă

500 g cartofi

250 g mazăre

2 morcovi

1 pătrunjel

1 ţelina mică

1-2 castraveţi muraţi în oţet

1-2 gogoşari muraţi în oţet

250 ml ulei floarea soarelui

zeamă de lămâie

3 gălbenuşuri

1 linguriţa muştar

sare

piper

Pentru decorarea salatei de boeuf: gogoşari, albuşuri de ou fiert, măsline, pătrunjel şi orice doriţi.

Preparare salata de boeuf originală:

Carnea de vită fiartă se taie cuburi mici. Cartofii fierţi în coajă şi curăţaţi se taie în cuburi şi se amestecă cu carnea, mazărea fiartă, ţelina şi morcovul bine mărunţite, castraveciorii şi gogoşarii tăiaţi cuburi.

Se amestecă bine toate aceste ingrediente, se presara sare şi piper după gust şi se mai potriveşte cu oţet sau zeama de lămâie dacă este cazul.

Când la prepararea salatei de boeuf folosiţi mai multe murături în oţet (castraveţi şi gogoşari) la final aceasta va fi suficient de acră şi nu mai este nevoie să adăugaţi suplimentar oţet sau zeama de lămâie.

Se prepară maioneza de salată de boeuf (citeşte aici: Reţeta maioneza făcută în casă ) şi când este gata se amestecă o parte din ea cu legumele pe care le-am mărunţit mai sus.

Se aşază salata în bolul de servit (de preferat transparent) se dă o formă dorită, se netezeşte cu cuţitul şi se întinde restul de maioneză pe toată suprafaţa pe care mai târziu o decoram.

La final, se decorează folosindu-vă de măsline, albuş fiert, gălbenuş fiert, gogoşari, boabe de mazăre fiartă, frunzuliţe de pătrunjel şi de multă, multă imaginaţie şi îndemânare.

Sursa: bzi.ro