Fiecare gospodina se confrunta cu aceasta problema, a grasimii si murdariei depuse pe butoanele de la aragaz. Daca pana acum plateati sume mari pe produse speciale pentru curatarea lor, trebuie sa stiti ca exista o solutie rapida pe care o creati cu lucruri pe care le aveti deja

Ai nevoie de:

-betisoare igienice din bumbac
-o periuta de dinti
-picaturi de amoniac-anason

Cum sa procedezi:

Inmuiati betisoarele in picaturile de amoniac-anason, apoi frecati bine locurile dintre butoane si aragaz. Daca grasimea nu este indepartata in totalitate faceti acelasi lucru, dar cu periuta de dinti, conform fasingur.ro. Amoniacul-anason este un lichid transparent sau incolor, cu un miros pronuntat de amoniac si anason (in flacoane din sticla intunecata de 25 si 40 ml, 1 flacon dintr-un pachet de carton).

Substante active Picaturi de anason de amoniac (in 100 ml):

Uleiul de anason – 2,81 g;
10% solutie de amoniac – 15 ml

Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucatarie pe care il folosesti zilnic. Dupa ce gatesti foarte mult insa sunt sanse mari ca acesta sa fie foarte murdar: stropii si resturile de mancare cad pe ochiuri si pe gratar si se ard, devenind extrem de greu de curatat. In mod normal, pentru a le curata, te chinui si pierzi mult timp frecandu-le cu diverse solutii. Stiati insa ca le puteti face luna foarte usor, fara a ridica practic un deget?

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti ochiurile intr-o punga cu inchidere ermetica, in care ati pus in prealabil o solutie cu bicarbonat de sodiu sau pra de amoniac. Lasati-le asa timp de cateva ore, dupa care clatiti. Veti observa ca murdaria se desprinde singura, fara sa depuneti niciun efort. Aceeasi metoda se poate aplica pentru gratarele aragazului, asta daca gasiti pungi suficient de mari pentru ele.

Puteti folosi cu succes solutiile de mai sus si pentru curatarea cuptorului, vor dizolva grasimea usor si rapid.