Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă doriți să obțineți un ficat suculent și moale, trebuie să acordați atenție prăjirii sale. Cu cât îl prăjiți mai puțin timp, cu atât va fi mai gustos și mai moale.

Pentru a prepara o mâncare delicioasă și aromată, gătiți ficatul timp de 2-3 minute. Este ușor și ieftin de preparat și va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente:

  • 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
  • 1-2 cepe
  • 1 linguriță de sare
  • 5-6 linguri de făină
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Curățați ceapa și tăiați-o în rondele de grosime medie.

Desfaceți rondelele și așezați-le într-o tigaie cu ulei preîncălzit.

Spălați și uscați ficatul cu un prosop de hârtie dupa care il curatam de vene. Amestecați făina cu sarea.

Treceti ficatul prin amestecul de făină, scuturați ușor excesul de făină și puneți-l în tigaia cu ceapă.

Reduceti focul la mediu și adăugați ulei, dacă este necesar. După 1-1.5 minute, întoarceți ficatul pe cealaltă parte.

Ficatul se prăjește pe rondelele de ceapă, ceea ce îl va proteja de arsură și-i va conferi arome delicioase. Prăjiți ficatul până este gata (până nu mai are sânge), amestecați-l cu ceapa și gătiți timp de 15-20 de secunde. Ficatul prăjit este acum gata. Este gingaș, suculent și foarte moale.

Beneficiile consumului de ficat de pui

Dacă incluzi ficatul de pui în alimentația ta, vei obține numeroase beneficii pentru sănătatea ta:

Previne anemia și îmbunătățește vederea

Ficatul de pui este o sursă excelentă de vitamina A, ceea ce îl recomandă persoanelor cu probleme de vedere. De asemenea, conține o cantitate mare de vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roșii și previne anemia.

Scade riscul apariției cancerului de colon

Ficatul de pui conține acid folic, foarte benefic în alimentația femeilor tinere care folosesc anticoncepționale. Totodată, ficatul de pui conține și seleniu, ceea ce menține tiroida sănătoasă și reduce riscul apariției cancerului de col uterin.

Te ajută să gestionezi stresul

Ficatul de pui te protejează de stres și îți întărește sistemul imunitar. Grație niacinei (vitamina B3) din compoziția sa, ficatul de pui previne pelagra – o afecțiune gravă care poate provoca diverse simptome, cum ar fi diareea, inflamarea mucoaselor și descuamarea pielii.

Prin urmare, consumul frecvent de carne de pui și ton asigură necesarul de niacină în organism.

Astfel, prin prăjirea corectă a ficatului și consumul acestuia, veți obține o mâncare gustată și sănătoasă, ce îmbunătățește vederea și reduce riscul unor afecțiuni grave, precum anemia și diverse tipuri de cancer.