Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Este important să o faci corect pentru a evita riscul contaminării sau degradării cărnii. Iată câteva sfaturi despre cum să dezgheți carnea rapid și ce greșeli să eviți.

Congelarea alimentelor: Reguli de aur

În zilele noastre, congelarea alimentelor a devenit un gest automat, este înainte de toate o metodă sigură și eficientă de conservare.

Datorită temperaturii negative, suntem ușurați să vedem că peştele, legumele sau preparatele noastre își păstrează aroma şi proprietăţile (vitaminele şi mineralele) timp de câteva luni. Inutil să spunem că este o economie neprețuită de timp și bani!

În ceea ce privește carnea, de exemplu, este deosebit de important de reținut că aceasta trebuie păstrată în cele mai bune condiții. În ambalaj trebuie să existe cât mai puțin aer pentru a evita bacteriile: pungile speciale pentru congelator, recipientele din plastic potrivite pentru temperaturi scăzute sau chiar ambalarea în vid sunt de preferat pentru o bună congelare.

Umiditatea și schimbările de temperatură din baie creează condiții ideale pentru apariția bacteriilor și a mucegaiului care pot deteriora anumite obiecte, cum ar fi prosoapele.…

Roșiile sunt unele dintre cele mai populare și versatile legume cultivate în grădini și sere din întreaga lume. Cu o gamă variată de culori, forme,…

Cum se dezgheață carnea rapid

Cui nu-i place să aibă congelatorul bine aprovizionat cu alimente? Piept de pui, fripturi, file de vită, carne tocată etc. Suficient pentru a inventa rețete delicioase.

Însă, după o zi obositoare sau pentru o masa organizată pe neașteptate, este întotdeauna bine să cunoști micile sfaturi pentru dezghețarea rapidă a cărnii. Vrei să economisești timp? Descoperă rapid aceste metode simple de adoptat zilnic!

Folosește apă rece

Una dintre cele mai rapide și eficiente modalități de a dezgheța carnea este să o pui într-un recipient cu apă rece. Asigură-te că ai sigilat carnea înainte de a o introduce în apă, pentru a preveni pătrunderea apei în interior. Schimbă apa la fiecare 30 de minute, ca să menții o temperatură constantă și pentru a accelera procesul de dezghețare.

Folosește cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este o altă opțiune rapidă pentru dezghețarea cărnii. Setează cuptorul la o temperatură mică sau folosește funcția specială de dezghețare a cărnii, dacă este disponibilă. Carnea se va dezgheța în 10 minute.

Apelează la oțet

Știai că marinarea cărnii timp de 15 minute în oțet poate accelera procesul de decongelare? Da, este uimitor, dar se datorează în principal acidității care crește temperatura cărnii.

Cum procedezi? Pune apă călduță într-un recipient și toarnă oțet de mere. Trei linguri sunt suficiente. Pune bucata de carne congelată și las-o la macerat timp de 15 minute, întorcând-o de două sau trei ori pentru a te asigura că este complet înmuiată în amestecul de apă și oțet. Apoi lasă carnea într-un bol cu apă fierbinte pentru câteva minute.

Evită dezghețarea la temperatura camerei

Dezghețarea la temperatura camerei nu este sigură, deoarece permite cărnii să intre în „zona de pericol” (temperatura în care bacteriile se pot multiplica rapid).

Acest lucru poate duce la contaminarea alimentelor și la riscul de intoxicații alimentare. În plus, carnea dezghețată la temperatura camerei poate deveni ușor moale și se poate strica rapid.

Nu folosi apa scursă de la carnea dezghețată

După ce ai terminat procesul de dezghețare în apă rece, nu folosi acea apă, deoarece poate conține bacterii provenite de la carnea dezghețată.

Aruncă apa și spală bine recipientul înainte de a-l folosi din nou.

Nu dezgheța carnea la soare

Dezghețarea cărnii la soare poate crește temperatura cărnii într-un ritm nesigur, permițând apariția bacteriilor. Acest lucru este extrem de periculos, mai ales vara, când temperaturile ridicate contribuie la degradarea alimentelor.