Salam de casa

Salamul este un aliment foarte popular și îl găsim în fiecare zi pe masa noastră. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de salam crud-zvântat. Acest tip de mezel se găsește în bucătării tradiționale din mai multe țări și este foarte aromat și satios.

Mai mult decât atât, prepararea lui este destul de simplă. De acum înainte, puteți bucura pe cei dragi cu un mezel de casă uimitor, fără aditivi chimici sau conservanți.

Ingrediente

-1,1 kg de mușchi de vită

-1,5 linguri de sare

-1 lingură de piper negru măcinat

-1 linguriță de cimbru

-2 intestine de oaie

-85 ml de coniac

-1,5 linguri de zahăr

-2 lingurițe de boia de ardei

-200 ml de oțet

Mod de preparare

Treceți carnea de vită prin mașina de tocat.

Potriviți carnea cu sare, zahăr, piper negru, boia de ardei și cimbru. Amestecați bine.

Adăugați coniacul peste carne și amestecați din nou.

Acoperiți carnea cu folie alimentară și puneți-o la frigider pentru 24 de ore.

Înmuiați intestinele în oțet și curățați-le.

Umpleți intestinele cu carne și legați-le strâns de ambele capete, astfel încât să nu rămână aer în interior.

Atârnați mezelul obținut de un suport într-un loc răcoros și bine aerisit, cum ar fi balconul.

La fel, puteți pune salamul la frigider pentru 3 zile.

Folosiți un facălet pentru a uniformiza forma salamului, dându-i o formă mai turtită.

Repetați acest proces o dată pe zi, timp de 10 zile.

Păstrați salamul la balcon sau în frigider până când este gata.

Serviți salamul crud-zvântat tăiat felii subțiri, ca aperitiv.